fbpx
Сьогодні
Фото 15:41 14 Вер 2023

У столиці відкрив польовий офіс Міжнародний кримінальний суд

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

У Києві відкрився офіс Міжнародного кримінального суду

Про це повідомили під час спільної пресконференції генпрокурор Андрій Костін і прокурор МКС Карім Хан, передає Укрінформ.

Як повідомляють, Офіс відкрився вранці 14 вересня. До польового приміщення суду переміститься штат МКС, який працює в Україні з травня 2023 на ротаційній основі.

"Сьогодні зроблено іще один крок для подальшого зміцнення нашого партнерства з МКС: в Україні відкрився так званий польовий офіс МКС. Це найбільше представництво МКС за межами Гааги", зазначив Костін.

МКС у Києві

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Очільник Генпрокуратури додав, що робота новоствореного польового Офісу МКС підвищить ефективність та оперативність реагування на воєнні злочини росії.

"Це нова глава нашої співпраці. Робота офісу допоможе посилити взаємодію між Україною та МКС. Підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців", зауважив Генпрокурор.

МКС у Києві

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Головним напрямком роботи офісу МКС у Києві буде розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду від початку збройної агресії рф проти України у 2014 році.

На брифінгу був присутній прокурор МКС Карім Хан, який зазначив, що закон має бути на передовій. Він зазначив, що співпраця України та Міжнародного кримінального суду є повноцінним партнерством.

МКС у Києві

Фото: Телеграм / Офіс Генерального прокурора

Прокурор МКС підкреслив, що офіс зосереджується на розслідуванні всіх доказів воєнних злочинів росіян. Водночас Карім Хан не уточнив, скільки саме слідчих буде працювати в офісі МКС, аргументувавши це питаннями безпеки.

Нагадаємо, що першим у цілій низці ухвал, які визнаватимуть порушення російською федерацією міжнародного права, може стати рішення Міжнародного суду ООН у справі "Україна проти Росії".

Як писала Рубрика, Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської ГЕС. Представники МКС відвідали Херсонську область.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: