fbpx
Сьогодні
12:14 25 Бер 2023

Порятунок путіна від арешту: у держдумі рф збираються заборонити діяльність Міжнародного кримінального суду в росії

Російська державна дума хоче заборонити діяльність Міжнародного кримінального суду (МКС) на території російської федерації, а також ввести відповідальність за сприяння цьому суду.

Про це голова держдуми рф в'ячеслав володін написав у Telegram.    

Він запропонував розробити в законодавстві поправки.

"Необхідно розробити зміни до законодавства, що забороняють будь-яку діяльність МКС на території нашої країни, а також передбачити відповідальність за сприяння і підтримку МКС", заявив володін.

Також голова держдуми наголосив, що "важливо організувати роботу з укладення двосторонніх угод із дружніми країнами, які передбачають взаємну відмову від співпраці та сприяння МКС".

"У Верховного головнокомандувача Російської Федерації має бути право на будь-які дії для захисту наших громадян у разі ухвалення міжнародними структурами рішень, що суперечать нормам Конституції Росії", підкреслив голова держдуми.

Володін нагадав, що ще 2002 року у США ухвалили спеціальний закон про захист військовослужбовців. Виходячи з нього, жоднен американський громадянин або союзник не може бути заарештований або затриманий за ордером Міжнародного кримінального суду.

"Ба більше, він дозволяє Вашингтону почати військову інтервенцію, якщо на лаві підсудних опиняться американські військові, чиновники і політики. Його неофіційно стали називати "законом про вторгнення в Гаагу", сказав голова Держдуми.

Що стосується нашої країни, у конституції рф закріплено пріоритет національного законодавства над міжнародним, нагадав він.

"На території Росії не виконуються рішення Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини та інших маріонеткових інститутів, які використовуються Вашингтоном для реалізації своїх інтересів. З огляду на міжнародний досвід, правильно продовжити цю роботу", заявив Володін.

Довідка

17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п'ятницю видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

Президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах. А саме незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду підозрюваного президента росії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: