fbpx
Сьогодні
10:57 15 Вер 2023

Президент України наступного тижня приїде у Вашингтон: Дуда підтвердив зустріч з Зеленським у США

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня відвідає Вашингтон. Планується, що глава держави виступить у Капітолії. Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Washington Post та канцелярію Дуди в Twitter.

Як зазначили джерела видання, Зеленський наступного тижня вирушить до США на зустріч світових лідерів на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Візит Зеленського на Капітолійський пагорб заплановано на наступний четвер, 21 вересня. Речник президента не відповів на запит ЗМІ.

За даними The Washington Post, поїздку українського президента було погоджено з адміністрацією Джо Байдена. Мета візиту Зеленського – підкреслити важливість для Конгресу задоволення запиту Білого дому на додатковий бюджет на понад 24 млрд доларів додаткової допомоги Україні.

Це буде другий візит Зеленського до Вашингтона з початку повномасштабної війни. Перша поїздка була наприкінці минулого року.

Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським. Зустріч пройде у Нью-Йорку.

Як зазначили в офісі польського президента, серед інших тем переговорів буде імпорт українського зерна.

Дуда у коментарі для польського видання PAP заявив, що Варшава буде відстоювати свої інтереси у питанні імпорту та продажу зерна.

"Те, що воно (українське зерно, – ред.) продається у Польщі, абсолютно не в наших інтересах, це не в інтересах наших аграріїв. Ми повинні захищати свій ринок і ми це зробимо, намагаючись допомогти Україні", – сказав Дуда.

Нагадаємо, у травні Євросоюз дозволив п'яти країнам, які межують з Україною, ввести заборону на продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку. При цьому транзит таких вантажів дозволений для експорту в інші країни. Термін дії цієї заборони мав закінчитися 15 вересня.

При цьому на початку вересня Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина виступили за продовження заборони на імпорт українського зерна у ці країни до кінця року.

12 вересня стало відомо, що Польща продовжила заборону на імпорт української сільськогосподарської продукції після 15 вересня.

Генасамблея ООН

Варто зазначити, що 19-25 вересня світові лідери прибудуть до Нью-Йорка на Генасамблею ООН.Президент Володимир Зеленський відвідає Нью-Йорк.

Також про плани зустрітися з Зеленським у Нью-Йорку заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Він зазначив, що планує провести особисту зустріч, щоб обговорити "зернову угоду".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: