fbpx
Сьогодні
Відео 19:24 14 Вер 2023

Зеленський зустрівся з міністром та бізнесменами Південної Кореї

Глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із міністром земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьоном та представниками корейського бізнесу. Повідомляється, що міністр енергетики України Герман Галущенко також провів зустріч з корейською делегацією.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Додаємо нової економічної конкретики до наших відносин із Республікою Корея. Зустрівся з міністром земель, інфраструктури та транспорту Вон Хі Рьоном і представниками корейського бізнесу. Закликав до активної роботи на українському ринку. Впевнений, що така співпраця дасть нам змогу забезпечити нові робочі місця й нове економічне зростання як для України, так і для Республіки Корея", – зазначив Зеленський.

Президент закликав Корею до активної роботи на українському ринку. Зеленський впевнений, що така співпраця дасть змогу забезпечити нові робочі місця й нове економічне зростання як для України, так і для Кореї.

Він підкреслив важливість представництв корейських бізнесів в Україні.

Лідер України також подякував Кореї за надання 2,3 млрд доларів допомоги на відновлення нашої держави.

Окремо президент наголосив на необхідності захисту українського неба. Він вже раніше обговорював це питання з лідером Південної Кореї Юн Сук Йолем.

Довідка

Міністерство енергетики повідомило, що з початку повномасштабної війни Республіка Корея передала Україні 10 вантажів гуманітарної допомоги енергетичному сектору.

"З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з Республіки Корея надійшло 10 вантажів гуманітарної допомоги, зокрема, 20 резервних електростанцій і 5 мініекскаваторів, які використовуються, зокрема, у межах масштабної ремонтної кампанії на енергетичних об'єктах", – йдеться у повідомленні.

Крім того, ПрАТ "Укргідроенерго" і Корейська корпорація водних ресурсів (K-water) уклали Меморандум, яким передбачається співпраця в експериментальному проєкті з відновлення Каховської ГЕС.

Повідомляється також, що міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з корейською делегацією на чолі з міністром землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьонгом.

Фото: Міненерго

Сторони обговорили поглиблення співпраці у гідроенергетиці, співпрацю у впровадженні технологій малих модульних реакторів та потенціалі розміщення відповідних науково-виробничих баз в Україні.

Крім того, обговорювався потенціал співпраці у сфері ВДЕ, зокрема вітрової та сонячної енергетики.

Галущенко подякував Республіці Корея за допомогу, надану енергетичному сектору України. Вон Хі Рьонг, своєю чергою, наголосив на зацікавленості корейських інженерних та конструкторських компаній в інвестиціях у відновлення українського енергосектору.

Як повідомлялося, Республіка Корея надасть Україні додатково 2,3 мільярда доларів допомоги на відбудову.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: