fbpx
Сьогодні
12:24 11 Вер 2023

Україна отримає від Німеччини ще 40 БМП Marder

English version here

Уряд Німеччини дав доручення компанії Rheinmetall поставити ще 40 бойових машин піхоти Marder до України.

Про це повідомила пресслужба компанії, пише Рубрика.

Замовлення на "високу двозначну суму в мільйони євро" розмістили ще в серпні 2023 року. Наразі Rheinmetall продовжує капітальний ремонт цих машин.

З новою поставкою загальна кількість БМП Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, досягне 80.

У березні компанія вже відвантажила для України перші 20 бойових машин піхоти на замовлення уряду Німеччини. Крім того, у червні 2023 року було замовлено ще 20 БМП. Зараз їх ремонтують та відправляють.

У Rheinmetall зазначили, що передана техніка — капітально відремонтовані системи Marder 1A3, які раніше належали Бундесверу. Ще навесні 2022 року компанія Rheinmetall власним коштом почала приводити бойові машини піхоти до стану негайної бойової готовності.

Роботи вже тривають на заводах Rheinmetall у Касселі та Унтерлюсі. Така група може поставляти до десяти бойових машин піхоти на місяць.

У Rheinmetall називають бойові машини піхоти Marder "однією з найнадійніших систем озброєння такого роду". Ці БМП розробили для Бундесверу, і вони все ще перебувають на озброєнні німецької армії.

Довідка

БМП Marder Ілюстративне фото: БМП Marder (Getty Images)

Бойова машина Marder добре захищена бронею і доволі швидка і непогано озброєна. Хоча й не без недоліків. Основним озброєнням Marder є 20-мм гармата Rheinmetall Mk 20 Rh202.

Одним із недоліків автоматичної гармати є відсутність стабілізатора прицілу, що не дозволяє вести прицільний вогонь на ходу. Але машина обладнана тепловізійними та нічними прицілами. Боєкомплект становить 1250 снарядів. Ефективна дальність стрільби – 2500 метрів. Додатковою зброєю є спарений кулемет MG3 калібру 7,62-мм з боєкомплектом 5000 пострілів.

Також одним з недоліків є те, що ПТРК Milan заважає вести стрільбу з основної 20-мм гармати. Для ведення вогню з неї, ПТРК має зніматись. Marder оснащений дизельним двигуном MTU MB 833 Ea-500 потужністю 600 к.с. Це дозволяє розвивати на автомагістралі максимальну швидкість 65 км/год. Броня БМП Marder – це зварна сталь, яка захищає екіпаж та десант від стрілецької зброї та гармат калібру 20 мм. Корма і борта БМП також захищені від осколків, артилерійських снарядів і стрілецької зброї.

У версії 1А3 на бортах БМП були встановлені додаткові броньові листи для кращого захисту екіпажу, а передня частина стала витримувати попадання 30-мм гармат.

Нагадаємо, про будівництво танкового заводу в Україні веде перемовини німецький збройний концерн Rheinmetall.

Також повідомлялось, що найбільша німецька збройна компанія Rheinmetall планує у майбутньому мати можливість виробляти танки, зенітні системи та боєприпаси в Україні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: