fbpx
Сьогодні
14:07 04 Вер 2023

У Бундестазі заявили, що є тільки одна людина, яка блокує постачання Taurus Україні - це Шольц

English version here

Фото: Reuters

Керівниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що канцлер Олаф Шольц єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні Taurus — німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності.

Про це повідомила очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, інформує Рубрика.

""Наразі" він не хоче поставляти Taurus. Але "наразі" в Україні продовжують гинути люди. Канцлере Шольц, в ім'я Бога. Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально", — наголосила вона.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Крилата ракета Taurus

Фото: t-online

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Як пише "Мілітарний", крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Україна продовжує тиснути на уряд Німеччини щодо постачання ракет. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вони потрібні Україні, аби врятувати більше життів українських військових і мирних жителів і прискорити звільнення територій.

За словами Кулеби, цією зброєю Україна могла б дістати російські війська на українській території далеко за лінією фронту, порушити їхнє матеріально-технічне забезпечення й знищити командні центри та склади боєприпасів.

Водночас Кулеба назвав "безпідставними" занепокоєння Берліну, що німецькі ракети можуть бути використані для атаки на цілі всередині росії. Він наголосив, що жодне попереднє рішення Німеччини постачати Україні новий тип зброї не призвело до ескалації, а навпаки врятувало багато українських життів.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Як раніше повідомляла Рубрика, німецькі політики поступово змінюють свою точку зору, щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Окремі представники Соціал-демократичної партії німецького канцлера Олафа Шольца змінили думку щодо постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: