fbpx
Сьогодні
21:57 12 Вер 2023

В Україну вдалося повернути ще 13 дітей з окупованих територій

На підконтрольну Україну вдалося забрати ще 13 українських дітей з окупованих частин Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на благодійну організацію Save Ukraine.

Всього команді за результатами 11 рятувальних місій вдалося повернути 176 дітей.

«Врятувати цих дітей з окупації — завдання з зірочкою. Але наша команда Save Ukraine впоралася. Бо найважливіше — повернути дітей в Україну, на свободу, щоб дати їм можливість жити у вільній, щасливій країні», — розповіли благодійники.

Олесю, яку повернули під час останньої місії, мати ховала від окупаційної влади та односельчан цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею й не примусив її навчатися у школі за російською програмою, кажуть в організації.

Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег Херсонщини, де тоді було безпечніше. Але після звільнення правобережжя області родина опинилася розірваною.

«Батьки чекали деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли, це буде не скоро», — йдеться у повідомленні.

Розлучені батьки Поліни, Тараса й Матвія після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама боляче переживала за Україну, а тато став проросійським. В окупації дітей примушували ходити у школу, де російська програма, й погрожували мамі позбавити її батьківських прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: