fbpx
Сьогодні
08:55 13 Вер 2023

Генштаб: на двох напрямках війська рф проводять активну диверсійну діяльність, на фронті відбулося 34 боєзіткнень

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Минулої доби, 12 вересня, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжував утримувати угруповання прикриття кордону та проводив активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генерального штабу Збройних сил України.

Успіхи українських військових

Як повідомили у військовому командуванні, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Своєю чергою, підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотні системи уразили:

  • 10 артилерійських засобів,
  • 2 зенітно-ракетних комплекси,
  • 1 район зосередження особового складу,
  • 1 станцію радіоелектронної боротьби,
  • 1 пункт управління,
  • 5 складів боєприпасів противника.

Окрім того, на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію:

  • завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці,
  • змушують ворога відходити із займаних позицій.

У результаті штурмових дій наші воїни мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області.

До того ж, в районі відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищуючи логістику, місця дислокації і вогневі позиції ворожих підрозділів.

Атаки російської армії

У Генштабі повідомили, що загарбники завдали 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах нашої держави.

Окрім того, з початком поточної доби російські окупанти завдали масованого авіаційного удару із застосуванням ударних БпЛА по цивільній інфраструктурі Одеської та Сумської областей.

Також авіаційних ударів зазнали:

  • Попівка, Степок, Миропілля, Грабовське Сумської області,
  • Кислівка Харківської області, Надія, Діброва Луганської області,
  • Спірне, Кліщіївка, Північне Донецької області,
  • Роботине Запорізької області, Одрадокам'янка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 45 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Ситуація на напрямках фронту

Протягом минулої доби відбулося 34 бойових зіткнень.

  • В районі відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
  • В районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України біля Оріхово-Василівки. Своєю чергою Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

В районі відповідальності ОСУВ "Таврія" наші захисники стійко тримають оборону неподалік Авдіївки та Мар'їнки, де протягом минулої доби противник здійснив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

Крім того, всі атаки ворога в районах Новомихайлівки Донецької області та південніше Новодарівки Запорізької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

  • Водночас на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю.

Нагадаємо, що уночі, 13 вересня, українська протиповітряна оборона "приземлила" 32 із 44 російських ударних безпілотника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: