fbpx
Сьогодні
Відео 13:57 11 Вер 2023

Понад три тисячі хасидів уже приїхали до Умані

На святкування юдейського Нового року Рош га-Шана до Умані Черкаської області прибули понад три тисячі прочан-хасидів.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, пише Рубрика..

"Відсьогодні запрацював особливий режим в'їзду/виїзду, а також пересування містом. Зокрема, функціонують дев'ять пропускних пунктів. Процедури контролю – як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Задіяні піші патрулі. Попри застереження, як на рівні дипломатичних служб, так і ОВА, маємо вже понад три тисячі паломників", – написав Табурець.

Як повідомили в ДСНС, для оперативного реагування на надзвичайні ситуації в місцях зібрання паломників чергуватимуть рятувальники та спецтехніка, розпочнуть роботу пожежний, водолазний, хімічний та рятувальний пости.

Як повідомляла Рубрика, розпорядженням міської ради в Умані в мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Також в  Умані введуть особливий режим на період святкування Рош ха-Шана.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попросив хасидів утриматися від традиційного щорічного паломництва до Умані на Рош га-Шана – юдейський Новий рік, який святкуватимуть з 15 по 17 вересня.

Очільник обласної військової адміністрації Ігор Табурець теж закликав хасидів не їхати до Умані на святкування Рош га-Шана, через війну та можливі провокації з боку росії.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: