fbpx
Сьогодні
18:42 31 Сер 2023

В Україні запускають національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс"

English version here

Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр запускає всеукраїнський проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс". У межах проєкту учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та навчатимуться основам запуску власного бізнесу.

У чому проблема?

З початком повномасштабного вторгнення чисельність української армії зросла щонайменше у сім разів. Більшість військовослужбовців – це чоловіки. Жінки з їхніх родин залишилися наодинці та змушені самостійно вирішувати всі виклики та боротися із проблемами. 

Яке рішення?

Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів Гончаренко центр запускає всеукраїнський проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс". Це платформа, у межах якої учасниці отримуватимуть юридичні консультації та психологічну підтримку, дізнаються, як відкрити власний бізнес, а також зможуть реалізувати власні проєкти та ідеї.

"Поки наші воїни нищать ворога, їхні дружини, матері, сестри та доньки потребують нашої підтримки і допомоги. Це неймовірні люди, які щодня чекають на коротке "Усе добре, люблю тебе, ++", і попри всі труднощі не опускають руки і продовжують боротися", – зазначила команда проєкту в коментарі "Рубриці".

За словами організаторів, пілотна частина проєкту охоплює п'ять міст:

  • Київ,
  • Миргород,
  • Подільськ,
  • Кропивницький,
  • Одесу.

У жовтні ініціативу планують розширити на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів по всій країні.

Як це працює?

Центри, які першими долучилися до запуску проєкту, вже мають досвід роботи із жінками із родин військовослужбовців. Зокрема, Гончаренко центр Подільськ із перших днів вторгнення перетворився на штаб допомоги військовим та їхнім сім'ям, а тепер готовий трансформувати набутий досвід у самостійний проєкт.

"Ми вже надаємо індивідуальні юридичні консультації та психологічну підтримку дружинам військовослужбовців. Але водночас розуміємо, що існує запит на дещо більше. Цей проєкт – можливість сформувати спільноту, у якій жінки зможуть допомогати одна одній, ділитися навичками, відчувати себе потрібними та відволікатися від поганих думок. Впевнений, у нас вийде сформувати дійсно потужне ком'юніті", – зазначає директор центру Олександр Таранюк.

Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць. А тому програми проєкту в різних містах відрізнятимуться між собою. Учасниці зможуть самостійно ініціювати нові курси та заходи під час сесій зворотного зв'язку із директорами осередків.

"Нам важливо, аби ці щотижневі зустрічі спільноти жінок з родин військовослужбовців були дійсно корисними. Тому ми пропонуємо гнучку програму, яку будемо формувати разом із учасницями. Потрібна додаткова сесія з юристом – влаштуємо, хочете відкрити власний бізнес, але не знаєте, з чого почати, – запрошуємо на тренінг з експертом", – пояснює директорка Гончаренко центру Київ Ольга Чайка.

Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися, достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням.

Якщо у вашому місті програма "Плюс-Плюс" ще не стартувала, просто вкажіть, звідки ви. Організатори збережуть ваші контакти та зв'яжуться з вами напередодні розширення проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: