fbpx
Сьогодні
Фото 13:51 25 Сер 2023

ДПСУ втілює проєкт НАТО з психологічної підтримки військових: у чому рішення

English version here

Фото: ДПСУ

Проєкт НАТО з психологічної підтримки українських військових реалізовує Держприкордонслужба.

Про це написали у телеграм-каналі ДПСУ, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Наразі головна задача – убезпечити військовослужбовців від можливих наслідків їхніх травм, щоб вони повернулися потім до нормального життя. А зараз, в умовах бойових дій, щоб військові не усамітнювалися у своїх станах.

Новий проєкт є відповіддю на гостру потребу у навчанні та психологічній підготовці особового складу Сил Оборони України та спрямований на набуття ними життєво важливих навичок психологічної допомоги в умовах бойових дій.

Яке рішення?

У рамках Комплексного пакета допомоги Україні триває проєкт із психологічної реабілітації та розвитку психологічної стійкості військовослужбовців Збройних Сил України.

Фото: ДПСУ

Зазначається, що проєкт покликаний відновити психологічну стійкість та боєздатність військовослужбовців.

Як це працює?

Зазначається. що навчальні семінари відбуваються на базі Західного та Південного регіональних управлінь ДПСУ.

Учасників бойових дій навчають долати стрес, знижувати рівень тривоги та психологічного напруження.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Проєкт є продовженням програми психологічної реабілітації військових Представництва НАТО, що реалізувалася з 2014 по 2019 рік.

Що відомо про проєкт?

Практичну реалізацію проєкту забезпечує громадська організація "Ліга офіцерів", яка з 2014 року системно працює у напрямку психологічної підтримки військовослужбовців.

У 2023 році заплановано проведення 65 триденних тренінгів для особового складу, залученого до виконання завдань в районах бойових дій. Тренінги спрямовані на відпрацювання учасниками практичних психологічних навичок, підкріплених теоретичними знаннями.

Фото: ДПСУ

Військовослужбовці опановують методи надання першої психологічної самодопомоги та допомоги побратимам у бойових умовах згідно з визнаними міжнародних практик та протоколів. Під час тренінгів передбачено проведення заходів з подолання негативних психічних станів, навчання методів емоційно-вольової мобілізації та індивідуальне психологічне консультування військовослужбовців, які цього потребують.

Нагадаємо, для всіх, хто постраждав від повномасштабного вторгення російської федерації, Національна асоціація психологічної допомоги створила гарячу лінію підтримки.

Також ми розповідали, що в Україні стартували навчання помічників ветеранів, курси з їхньої підготовки розпочалися у Миколаєві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: