fbpx
Сьогодні
13:30 10 Вер 2023

Перша леді вважає, що піклування про себе - не егоїзм, а відповідальність

Фото: З відкритих джерел

Для всього світу проблема ментального здоров'я актуальна на сьогодні, тому кожна людина має розуміти, що піклування про себе – це не егоїзм, а відповідальність.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Майбутнє вирішується в Україні", пише Рубрика.

"Після дискусій про тему ментального здоров'я загалом, що відбувалися в межах програми "Ти як?", мені здається, найголовніша тема, яку ми відкрили для себе та світу, – це тема української стійкості. Це те, що нас тримає разом і допомагає триматися всі ці жахливі місяці", – зазначила дружина президента.

Перша леді переконана, що секрет цієї стійкості – у спільних цінностях українців: любов одне до одного та до Батьківщини.

"Плекати всю цю стійкість можна тільки досліджуючи себе, досліджуючи глибоко свою історію, згадуючи і розвиваючи свою культуру", — зауважила Зеленська.

Водночас дружина президента підкреслила, що наріжний камінь теми ментального здоров'я — це суспільна стигма.

"На жаль, це відчуття, що сильна людина не звертається по допомогу, а сама справляється зі своїми труднощами. Якщо тобі сумно, то ти просто стомився, або якщо тобі страшно, то ти просто боягуз.

Багато таких патернів у нашому суспільстві досі існує, які не дають людині вільно навіть іноді розмірковувати про своє ментальне здоров'я", підкреслила Зеленська.

Як наголосила перша леді, тема ментального здоров'я важлива в усьому світі.

"Кожна людина у світі має зрозуміти, що піклування про себе — це не егоїзм. Це відповідальність. Бо якщо в тебе немає ресурсу жити нормальним життям, то такого ресурсу немає і в твоєї родини, ти нічого не даєш своєму суспільству. І це може привести, на жаль, до жахливих наслідків", зауважила дружина президента.

Зеленська наголошує, що просто піклування, зацікавленість темою, навички самодопомоги можуть допомогти уникнути або зменшити більшість психологічних проблем.

Довідка

YES — форум, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. У межах форуму відбувається діалог між лідерами України, ЄС, США та інших частин світу.

YES об'єднує лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

Конференція була започаткована у 2004 році, по 2013 рік щорічні зустрічі проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після окупації Криму росією щорічні зустрічі YES було перенесено до Києва.

Нагадаємо, що у школах 1-го вересня провели онлайн-урок на тему підтримки ментального здоров'я.

Раніше ми повідомляли, що для українців запустили програму піклування про ментальне здоровʼя.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: