fbpx
Сьогодні
23:04 21 Сер 2023

15 000 психологів закладів освіти пройдуть тренінг від ЮНЕСКО, щоб надавати підтримку учням та педагогам

English version here

Сьогодні ЮНЕСКО та Міністерство освіти і науки України розпочинають курс підвищення кваліфікації 15 000 практичних психологів закладів освіти для протистояння впливу війни на психічне здоров'я українських дітей та педагогів.

Дослідження показало, що 75% українських дітей пережили стрес, а у 26% українських підлітків діагностовано посттравматичний стресовий розлад. Існує нагальна потреба в посиленні психосоціальної підтримки, щоб допомогти їм оговтатися від травми та емоційного розладу, спричиненого війною.

"ЮНЕСКО рішуче налаштована підтримати Україну у зміцненні психічного здоров'я та психосоціальної підтримки в освітньому секторі, – сказала Стефанія Джанніні, заступниця Генеральної директорки ЮНЕСКО з питань освіти. "Наша ініціатива має на меті посилити життєстійкість здобувачів освіти і педагогів та сприяти зменшенню стигми у сфері психічного здоров'я".

За останні місяці ЮНЕСКО разом з партнерами сертифікували 117 психологів-тренерів з 24 областей України. Тепер вони навчатимуть 15 000 практичних психологів закладів освіти, щоб озброїти їх знаннями та компетенціями, необхідними для надання психосоціальної підтримки в умовах війни. Ця амбітна програма здійснюється за фінансової підтримки Японії.

Посилення життєстійкості в умовах війни

Курс складається з чотирьох модулів, які спираються на уроки, винесені з детального дослідження сучасних практик у сфері психічного здоров'я та психологічної підтримки, а також результатів опитування понад 4500 психологів у закладах освіти. Кожен модуль складається з трьох відеолекцій, практичного завдання, супервізійної сесії та підсумкового тесту.

Цей комплексний тренінг озброїть практичних психологів знаннями, навичками та інструментами для розпізнавання, вчасного реагування та вирішення проблем психічного здоров'я в освітніх спільнотах з метою створення безпечного та комфортного освітнього середовища, що сприятиме благополуччю та стійкості в умовах війни.

"Разом ми працюємо над тим, щоб відповісти на виклики сьогодення, аби учні могли долати перешкоди, досягати академічних успіхів і ставати здоровими та відповідальними громадянами", – сказав Оксен Лісовий, Міністр освіти і науки, висловлюючи підтримку запуску тренінгу.

Ця ініціатива доповнює існуючу підтримку вчителів з боку ЮНЕСКО, включаючи розповсюдження понад 50 000 Google Chromebook та навчання їх цифровій педагогіці. Вона також узгоджується з комплексною програмою ЮНЕСКО з посилення стійкості системи освіти в Україні, яку підтримує Глобальне партнерство в галузі освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: