fbpx
Сьогодні
16:18 11 Вер 2023

Кабмін передав до Фонду держмайна активи російського пропагандиста Лєбєдєва

Фото: РИА Новости

Активи російського пропагандиста Артемія Лєбєдєва Кабінет Міністрів передав Фонду державного майна.

Про це повідомляє пресслужба Фонду, пише Рубрика.

російський діяк виправдовував збройну агресіє росії проти України та відвідував тимчасово окуповані росіянами українські території.

До Фонду держмайна, зокрема, було передано 2 квартири у Києві, площею 138,5 м² та 193,2 м².

У Фонді пояснили, що їх завданням є забезпечення проведення державної реєстрації прав власності та ухвалити управлінські рішення щодо подальшої долі цього майна – приватизації чи оренди.

Всі кошти, отримані від реалізації майна, підуть у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Довідка

У липні Вищий антикорупційний суд України стягнув у дохід держави дві квартири в центрі Києва російського дизайнера і блогера-пропагандиста Артемія Лебедєва.

У червні 2022 року Лебедєв побував на території окупованої Запорізької АЕС, за що заочно отримав підозру від СБУ за виправдовування збройної агресії.

У січні 2023 року РНБО України запровадила санкції проти 119 представників російського шоубізнесу та медіасфери, зокрема проти Артемія Лебедєва.

Нагадаємо, колишнього голову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, якого підозрюють у створенні злочинної організації та заволодіння понад 500 мільйонів гривень коштів держпідприємств, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук.

Наразі надходить інформація, що Кабмін визначився з новою кандидатурою на посаду глави ФДМУ. Керівником Фонду державного майна можуть призначити Ольгу Піщанську.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: