fbpx
Сьогодні
16:13 07 Вер 2023

Як тільки агітатори зайдуть в окопи - Україна програє: Данілов щодо виборів під час війни

Фото: ТСН

Якщо Україна буде проводити вибори під час бойових дій, то вона програє війну проти російської федерації.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі "Сніданку з 1+1".

Як зазначив очільник РНБО, зараз Україну починають закликати проводити вибори під час повномасштабної війни.

"Я можу сказати: щойно агітатори зайдуть у окопи — ми програємо. Не може агітація бути в окопах, а наші люди перебувають в окопах. А завдання держави досить просте — забезпечити голосування кожного", підкреслив Данілов.

Секретар Ради нацбезпеки також згадав переселенців, які перебувають за кордоном.

"Людям, які починають давати поради, треба розуміти, що треба жити у наших реаліях, а не в реаліях, де все добре, немає вибухів", зауважив секретар РНБО.

Що відомо про вибори в Україні у 2024 році

Нагадаємо, що 29 жовтня в Україні мали б відбутися парламентські вибори, однак під час дії воєнного стану така можливість заборонена законом. Також, вже у 2024 році в Україні мають відбутися президентські вибори. Вони заплановані на кінець березня.

Президент Володимир Зеленський вважає, що проведення виборів найближчим часом забере увагу українців та світу від головного – від процесу відновлення миру. Окрім того організувати вибори в умовах бойових дій складно, а також це суперечить законодавству.

Своєю чергою, сенатор США Ліндсі Грем 24 серпня заявив, що в Україні у 2024 році мають відбутися вибори, попри введений воєнний стан.

Президент Володимир Зеленський розповів, що готовий провести вибори, якщо союзники нададуть Україні відповідну допомогу. Зокрема, мова йде про 5 млрд, та про західних спостерігачів у тому числі й в окопах.

Пізніше сенатор Ліндсі Грем закликав союзників надати Україні фінансову та технічну допомогу для проведення виборів у 2024 році.

Також Рубрика повідомляла, що голова Верховної ради України Руслан Сефанчук оголосив обговорення питання виборів під час війни.

Зазначимо, що Володимир Зеленський хоче в Україні корупцію прирівняти до державної зради. Це буде діяти до кінця воєнного стану в країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: