fbpx
Сьогодні
08:55 31 Сер 2023

Найближчим часом міністра оборони планують відправити у відставку, - ЗМІ

Фото: Рубрика

Найближчим часом у відставку повинні відправити міністра оборони України Олексія Резнікова.

Про це повідомили джерела УП у Кабінеті Міністрів та Верховній Раді, нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Як інформують, орієнтовно, український парламент має розглянути відставку чинного очільника оборонного відомства на наступному тижні.

За даними Железняка, Резніков розглядається на посаду посла України у Великій Британії.

На цей час про те, хто займе місце Резнікова, достеменно невідомо.

За даними джерел УП, цього тижня Зеленський зустрічався з головою ФДМУ Рустемом Умєровим щодо результатів роботи фонду. Сам Умєров не зміг спростувати чи підтвердити інформацію про те, що займе інший пост.

Що відомо про ситуацію навколо міністра оборони Олексія Резнікова

Нагадаємо, що 10 серпня УП з посиланням на співрозмовників у владі повідомляла, що президент Володимир Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони. Розглядаються щонайменше два кандидати.

19 серпня Міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, заявив, що ця посада для нього "тимчасова історія", а звільнитися він і сам може.

Зеленський у відповідь на питання про ймовірність звільнення міністра оборони Олексія Резнікова 23 серпня заявив, що зможе коментувати кадрові рішення, коли будуть підписані ним відповідні укази.

"Я готовий коментувати будь-які кадрові рішення у нашій державі лише після того, як будуть підписані мною відповідні укази", підкреслив Президент.

28 серпня Резніков розповів, що обговорював із президентом можливості переходу на іншу посаду, але рішення має ухвалити сам Володимир Зеленський.

"Ми маємо дуже багато спілкування з президентом. Але воно на 98% стосується нашої оборони. Ще на 2% – із розмов про майбутнє нашої армії в контексті глобальному.

Але пропонувати людину на посаду міністра оборони – це право президента, і якщо він запропонує мені попрацювати над реалізацією іншого проєкту, то я б, мабуть, погодився. Бо ця посада, хто б на ній не був – це Голгофа", наголосив міністр оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: