fbpx
Сьогодні
12:21 02 Вер 2023

Рішення для перемоги: Україна отримала від Естонії робота-сапера, названого ім'ям спортсменки Магучіх

English version here

Попри невелику кількість естонського населення та обмежену економічну потугу, балтійська країна систематично допомагає Україні. Цього разу вона передала робота-сапера для розміновування українських територій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на weareukraine.info.

У чому проблема?

Вісім років збройного конфлікту на Сході країни та півтора року повномасштабної війни перетворили Україну на одну з найбільш замінованих країн світу. Російські війська залишили по собі десятки тисяч смертоносних "нагадувань" про це.

Тільки на звільненій від російських окупантів території Херсонської області станом на 27 серпня сапери виявили та знешкодили понад 94 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Процес знешкодження в десятки разів триваліший і складніший, ніж мінування. Тому до цього процесу країни долучилися країни-партнери. Адже Україні катастрофічно не вистачає відповідного обладнання та і самих саперів.

Яке рішення?

Естонія є одним із найвідданіших союзників України з початку повномасштабного вторгнення. Черговою демонстрацією дружніх відносин між країнами стала передача Естонією для України робота-сапера. Він призначений для безпечного розмінування територій.

Як це працює?

Робот називається "Ярослава" та названий на честь української легкоатлетки Ярослави Магучіх. Таким чином естонські друзі відзначили перемогу українки на чемпіонаті світу в Будапешті та назвали свій апарат її ім'ям.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко відзначила, що наданий Естонією такий робот є одним з найкращих у світі у своїй галузі та дуже допоможе Україні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от We are Ukraine 💙💛 (@weareukraine.info)

"Цей робот є одним із найвідоміших у світі для розмінування та знешкодження боєприпасів. Ним можна керувати дистанційно, забезпечуючи безпеку саперів", заявила Свириденко.

Що відомо про Ярославу Магучіх

Нагадаємо, що 21-річна українка Ярослава Магучіх напередодні виграла третю медаль світової першості у своїй кар'єрі. До цього Магучіх двічі ставала віцечемпіонкою світу, але в Будапешті їй нарешті підкорилося і "золото".

Ця медаль стала першою для України на чемпіонатах світу з легкої атлетики за останні 10 років.

Також перемога на світовій першості стала першою за 24 роки для українських жінок у стрибках у висоту. Приємно, що молода українська чемпіонка не тільки здобуває перемоги на спортивних майданчиках, а й надихає інші країни активніше допомагати рідній Україні.

Нагадаємо, що морські піхотинці 36-ї бригади імені Білинського поділилися архівним відео початку наступальних дій на півдні, на якому видно, як військові долають мінні укріплення ворога.

А ще сервіс доставки Glovo об'єднався з платформою підтримки України UNITED24 для збору коштів на автомобілі для розмінування країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: