fbpx
Сьогодні
Відео 10:21 27 Сер 2023

Морпіхи оприлюднили відео підриву мінних укріплень разом з позиціями окупантів

Фото: Скріншот

Морські піхотинці 36-ї бригади імені Білинського поділилися архівним відео початку наступальних дій на півдні, на якому видно, як військові долають мінні укріплення ворога.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook пресслужби 36 ОБрМП.

"Як морпіхи-інженери 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського разом із побратимами проривають мінно-вибухові загородження ворога – то справжнє мистецтво.

Підійти під пряму наводку протитанкових засобів, перед переднім краєм оборони противника всмалити тонну пластиду, щоб окупантів розібрати на атоми", зазначили у пресслужбі.

За даними УП, на оприлюдненому відео зафіксовано бойову роботу безпосередньо по позиціях окупантів у посадці.

Як відомо, військові оприлюднюють кадри з передової з певною затримкою через безпековий протокол.

Нагадаємо, у липні видання The Washington Post писало, що контрнаступ України просувається повільно, адже території перед російськими оборонними укріпленнями щільно заміновані. Напередодні контрнаступу Україна отримала менш як 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у західних партнерів.

Що відомо про наступ ЗСУ

Як розповідають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), важкі бої продовжуються по всій лінії фронту. Українські воїни ведуть наступальні операції на Мелітопольському напрямку, де досягли невизначеного успіху.

Тим часом ворог зазнав значних втрат через недостатню підтримку на островах у дельті Дніпра, розташованих у Херсонській області.

Окрім того, українські Сили оборони продовжують потужно знищувати російських загарбників не лише на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському.

Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков, військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

За словами міністра, в України є кваліфіковані сапери та сучасне обладнання, але їх украй недостатньо для фронту, що простягнувся на сотні кілометрів на сході та півдні України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: