fbpx
Сьогодні
Фото 14:05 25 Сер 2023

На Миколаївщині запрацював мобільний клас мінної безпеки: у чому рішення

Фото: mk.dsns.gov.ua

Про це повідомили на сайті Головного управління ДСНС України в Миколаївській області, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Після повномасштабного російського вторгнення Україна перетворилася на найзабрудненішу мінами, бомбами та снарядами країну Європи.

Загальна площа замінованих територій в Україні внаслідок російської агресії становить 174 тисяч квадратних кілометрів, що удвічі більше, ніж площа Австрії.

У Миколаївській області кількість замінованих територій, які потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, становить 754 тис. га або 30% території області.

Яке рішення?

На Миколаївщині рятувальники створили мобільний клас з мінної безпеки для того, щоб розповісти мешканцям деокупованих територій про ризики пов'язані із поводженням з вибухонебезпечними предметами.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Фото: mk.dsns.gov.ua

Як це працює?

Сьогодні, 23 серпня, такий мобільний клас прибув до с. Українка Галицинівської територіальної громади Миколаївського району. Метою заходу є навчити діям під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Фото: mk.dsns.gov.ua

"Використовуючи 3D макети боєприпасів, розроблених ДСНС у співпраці з UNICEF Ukrain надзвичайники розповіли мешканцям класифікацію вибухонебезпечних предметів, їхні характеристики; про найпоширеніші боєприпаси, як і кого інформування про такі знахідки та елементарні дії, у випадку якщо людина натрапила на предмет схожий на боєприпас", – йдеться в повідомленні.

У ДСНС зауважили, що такі необхідні знання з мінної безпеки допоможуть уникнути біди та врятувати життя людей.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно розробляють практикум із мінної безпеки для школярів.

Окрім того, Естонія надала українським рятувальникам партію допомоги для підводного розмінування.

.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: