fbpx
Сьогодні
Фото 11:00 17 Сер 2023

На Чернігівщині для очищення територій від мін залучено машину механізованого розмінування: у чому рішення

English version here

Фото: ДСНС

У Чернігівській області для очищення територій від боєприпасів залучено машину механізованого розмінування DOK-ING MV-4.

Про це інформує Рубрика  з посиланням на фейсбук ДСНС.

У чому проблема?

Вже майже півтора року сапери частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області працюють з різноманітними боєприпасами, серед яких:

  • касетні елементи,
  • протипіхотні, протитанкові міни,
  • снаряди,
  • залишки бомб та ракет випущені ворогом по житловим кварталам, лісопарковим зонам, сільськогосподарським угіддям з усіх наявних в арсеналі видів озброєння.

Фото: ДСНС

На сьогодні, коли аграрії проводять сільськогосподарські роботи, засміченість полів вибухонебезпечними предметами створює суттєву перепону. Великі площі угідь залишаються непридатними.

Яке рішення?

Аби привести у безпечний стан територію на допомогу чернігівським саперам з Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України було направлено спеціалізований розрахунок із машиною механізованого розмінування DOK-ING MV-4.

Фото: ДСНС

Як це працює?

Тож, для розмінування усіх територій піротехнічні підрозділи проходять метр за метром, ретельно обстежуючи кожен клаптик землі.

Машина дистанційного керування DOK-ING MV-4 значно пришвидшить процеси розмінування, а головне – убезпечують життя піротехніків.

Фото: ДСНС

Загалом, на території Чернігівської області саперами відреаговано на 4805 викликів, виявлено 51937 одиниць боєприпасів, обстежено майже 40 тис га земель, з них більше 37 тис га сільськогосподарських угідь.

Фото: ДСНС

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що військові ЗСУ розкопують по п'ять мін на кожен квадратний метр, встановлених росіянами.

Зауважимо, що для того, щоб виявити російські міни військові Збройних сил України використовують експериментальну техніку тепловізійної зйомки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: