fbpx
Сьогодні
12:46 02 Вер 2023

Радник президента США зустрівся з керівниками антикорупційних інституцій України

Фото: ОПУ

Радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван зустрівся напередодні з делегацією, до складу якої увійшли керівники українських антикорупційних інституцій.

Про це мова йде у повідомленні Білого дому, пише ЄП.

Як зазначають, під час зустрічі Салліван підкреслив життєву важливість для будь-якого демократичного суспільства незалежних, неупереджених правоохоронних та судових інституцій, здатних розслідувати, переслідувати та розглядати корупційні справи, незалежно від того, куди вони ведуть.

"Салліван також підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами антикорупційних реформ в Україні та відважного захисту Україною своєї демократії від російської агресії", наголосили у Білому домі.

Повідомляють, що до складу делегації входили зокрема:

  • директор Національного антикорупційного бюро України Семен Кривонос,
  • Спеціальний антикорупційний прокурор Олександр Клименко,
  • Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко.

"Вони обговорили прогрес, досягнутий Україною у боротьбі з корупцією та забезпеченні незалежності цих важливих інституцій", підкреслили у повідомленні.

Що відомо про проведення антикорупційних реформ в Україні

Нагадаємо, з 28 серпня по 1 вересня керівники антикорупційних інституцій України здійснили візит до Вашингтона, де провели низку зустрічей.

Окрім того, у червні посли країн G7 представили ключові рекомендації для України щодо посилення антикорупційних інституцій та реформування судової системи.

У ЄС також привітали прогрес у забезпеченні незалежної та ефективної роботи антикорупційних інституцій та у приведенні законодавства про медіа у відповідність до законів ЄС.

Своєю чергою, президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО "Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя", згідно з яким за корупцію в судах позбавлятимуть волі на 10 – 15 років з конфіскацією майна.

Як писала Рубрика, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) презентувало публічний моніторинг реалізації державної антикорупційної політики.

У Мінцифри створили освітній серіал "Антикорупція".

Також ми розповідали, що на Контрактовій площі у Києві встановили "антикорупційний" артоб'єкт.

Відмітимо,  що 77,6% українських громадян вважають, що президент Володимир Зеленський також несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та військових адміністраціях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: