fbpx
Сьогодні
11:05 18 Кві 2023

У столиці на Контрактовій площі встановлять артоб’єкт у вигляді куба з лабіринтом: навіщо це рішення

Фото: Глобальний договір ООН в Україні

19 квітня на Контрактовій площі Києва відбудеться відкриття артоб'єкта, який являє собою дзеркальний куб з лабіринтом, що символізує про важливість боротьби із корупцією в українському суспільстві.

Про це повідомляє організатор акції Глобальний договір ООН в Україні, пише "Твоє Місто".

У чому проблема?

Корупція буває різною. У вас можуть вимагати гроші за хорошу оцінку, нову посаду, нескладання протоколу за перевищення швидкості, належне лікування і багато іншого. 

Корупція — явище настільки багатогранне, що може отруїти практично будь-яку сферу життя людини. 

В Україні з корупцією борються як спеціально створені для цього державні органи, так і громадські організації та просто окремі небайдужі громадяни.

Звісно за чужі вчинки ви відповідати не маєте, але стосовно себе повинні пам'ятати — пропонувати, обіцяти чи давати хабар настільки ж незаконно, як і брати його.

Це визначає стаття 369 Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді штрафу від 8 500 до 12 750 гривень або обмеження чи позбавлення волі від двох до чотирьох років. 

Яке рішення?

У виданні зазначають, що метою встановлення інсталяції є привернення уваги до особистої відповідальності за викорінення корупції. Куб має дзеркальну поверхню, щоб люди бачили своє відображення.

"Це символізує особисту відповідальність кожного з нас за існування явища корупції в українському суспільстві.

Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті", наголошують в організації.

Як це працює?

Лабіринт всередині створює перешкоду для проходження через куб. Так організатори хочуть нагадати, що викорінення корупції із суспільної культури — це непросте завдання з доланням численних перешкод.

Щоб це здійснити треба спільні дії на рівні державного сектору, громадських організацій та бізнесів, що мають працювати за принципами доброчесної взаємодії.

артоб'єкт Київ

Фото: Глобальний договір ООН в Україні

"Щоб його виконати, необхідні колективні дії. Так, державний сектор, громадські організації та бізнеси, мусять об'єднатися і випрацювати принципи доброчесної взаємодії, що виключає будь-які корупційні ризики", – роз'яснюють організатори.

Організатори запрошують відвідати артоб'єкт на Подолі, зробити фото та доєднатися до флешмобу в соцмережах під хештегом #долаю_корупцію.

На кубі буде розміщено qr-код на відеокурс "Антикорупція" для малого та середнього бізнесу. Цей освітній серіал розробив Глобальний договір ООН в Україні за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Переглянути короткий серіал можуть усі охочі на онлайн-платформах "Дія. Бізнес" та "Дія. Цифрова освіта".

Довідка

Глобальний договір ООН в Україні — це українська мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів.

Ініціатива Генерального секретаря ООН закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі 10 Принципів у галузі прав людини, трудових відносин, захисту довкілля і боротьби з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: