fbpx
Сьогодні
Фото 12:40 31 Сер 2023

Уже другий центр національно-патріотичного виховання для учнів відкрили у Львові: як працює це рішення

Фото: Львівська міська рада

У Львові на Сихові відкрили центр національно-патріотичного виховання, де навчатимуть школярів багатьох освітніх закладів району військової справи та домедичної допомоги.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Львівську міськраду.

У чому проблема?

Упродовж практично всього ХХ століття, унаслідок перебування України у складі російської імперії та СРСР, поняття батьківщини не було однозначним.

Робота проукраїнськи-настроєної частини інтелігенції по прищепленню молоді українського патріотизму зустрічала не тільки сильну протидію з боку органів державної влади, але й виразний психологічний опір більшості населення. 

Ефективнішим явилася діяльність радянського уряду: не лише пропагування російської, як мови міжнародного спілкування на терені СРСР, як і поширення поняття спільної радянської вітчизни.

Починаючи з 2014 року, коли росія анесувала Крим та частину Донбасу багато українців переглянули свої позиції щодо ставлення до ідентичності. А з початком російської агресії майже 85% мешканців України вважають себе перш за все громадянами своєї країни.

Яке рішення?

Українці добре усвідомлюють, що питання патріотизму та бажання захищати свою державу – вагомі складові національної безпеки. 

Тому у Львові відкрили вже другий такий навчальний центр.

Нагадаємо, що перший відкрили у Галицькому районі міста. Загалом у Львівській громаді облаштують 12 таких центрів.

Львів, Вишкіл, патріотичне виховання

Фото: Львівська міська рада

Як це працює?

"У 10 класі в нас почався предмет "Захист України", вважаю, що зараз це один з найважливіших предметів. Перші заняття нам розповідали техніку безпеки, яка є зброя, стрільба та всі інші базові знання, а пізніше ми вже перейшли до практики: розбір автомата, стрільба в тирі, домедична допомога.

Всі дівчата нашого класу вивчають програму хлопців, бо ми вважаємо, що стріляти повинні вміти всі. Що характерно, більшість дівчат дуже добре стріляють і навіть в майбутньому хочуть йти навчатись у сфері поліції чи сухопутних військ", – розповіла Анна Скляр, одинадцятикласниця школи №84, учні якої тепер вивчатимуть "Захист України" на базі цього центру.

У центрі є тир, зразки зброї, манекени та інше необхідне забезпечення для вивчення предмета "Захист України".

Львів, Вишкіл, патріотичне виховання

Фото: Львівська міська рада

З дітьми працюватимуть кваліфіковані спеціалісти.

Львів, Вишкіл, патріотичне виховання

Фото: Львівська міська рада

Орієнтовна вартість облаштування такого центру становить 2 млн грн. Ці гроші є інвестицією в фаховий військовий вишкіл школярів та здобування ними якісних знань з домедичної допомоги.

Львів, Вишкіл, патріотичне виховання

Фото: Львівська міська рада

Як писала Рубрика, війна триває і, вочевидь, триватиме ще довго. Це означає, що з часом все більше цивільних муситимуть одягати на себе піксель. Тому сьогодні українці, що не мають стосунку до війська, вже шукають різні вишколи та підготовчі курси.

Рубрика зібрала найбільш дієві, тому читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як пройти довійськовий вишкіл: онлайн-платформи та повноцінні підготовчі курси".

Раніше ми повідомляли, що у Львові відбувся перший в Україні ярмарок молодіжного підприємництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: