fbpx
Сьогодні
12:47 29 Сер 2023

У школах 1-го вересня проведуть онлайн-урок на тему підтримки ментального здоров’я: у чому рішення

Фото: Associated Press

Міністерство освіти та науки України пропонує у всіх українських школах 1 вересня провести онлайн-урок на тему підтримки ментального здоров'я

Про це повідомили у пресслужбі міністерства, цитує Рубрика.

У чому проблема?

"Початок навчального року змушує усіх нас хвилюватися, і це нормально. Адже до стресових умов додаються новий режим, взаємодія дітей з однолітками та вчителями, адаптація до нових уроків, а ще багато питань безпеки. Усе це потребуватиме додаткових зусиль і може стати ще одним джерелом стресу. Як з цим справлятись?", — йдеться у повідомленні МОН.

Яке рішення?

Тому МОН 1 вересня пропонує у всіх школах України провести онлайн-урок на тему підтримки ментального здоров'я.

Як це працює?

Урок на тему підтримки ментального здоров'я "ТИ ЯК? Повертаємось до школи!" для учнів 1-11 класів проведуть психологи Світлана Ройз, Катерина Тімакіна та Ілія Єлісей Касторних.

Фахівці максимально доступно розкажуть дітям, як працюють наші емоції, покажуть прості вправи для заспокоєння у стресових ситуаціях, підкажуть, як подолати страхи й тривожність, пов'язані з початком навчального року.

Онлайн урок 1-6 клас тут
Онлайн урок 7-11 клас тут

Сценарії та матеріали окремих уроків для 1-6 та 7-11 класів також містять практичну інформацію для вчителів, батьків та опікунів, яка допоможе підтримати дітей впродовж року. А ще — різноманітні ресурси з вправами й техніками психологічної самодопомоги, посилання на групи підтримки для освітян та онлайн-курси про вчителювання у час кризи.

1 вересня о 9:00 урок також транслюватимуть на відеосервісі "MEGOGO Освіта". Тож кожен охочий зможе приєднатися до розмови про роль ментального здоров'я, вміння піклуватися про себе та близьких.

Нагадаємо, у Хмельницькому відкрили реабілітаційний простір "СпівДія заради дітей".

Раніше ми повідомляли, що для українців запустили програму піклування про ментальне здоровʼя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: