fbpx
Сьогодні
13:11 29 Сер 2023

Нова хвиля "Освітнього Супу": учнів 5-10 класів запрошують на безкоштовні заняття з математики та української мови

Організація "Навчай для України" за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children створила проєкт "Освітній Суп". Учнів 5-10 класів запрошують на безкоштовні заняття з математики та української мови.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

З початком повномасштабного вторгнення діти в Україні зазнають значних освітніх втрат: постійні тривоги, руйнація шкіл, відсутність нормального зв'язку тощо роблять неможливим доступ до якісної освіти, особливо — у прифронтових регіонах.

За інформацією Державної служби якості освіти в Україні, з огляду на постійну загрозу безпеці учасників освітнього процесу в першому півріччі 2022/2023 навчального року не вдалося відновити очне навчання у повному обсязі.

Лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% — дистанційно, 51% — змішано, поєднуючи очне і дистанційне навчання. На Сході й Півдні України переважало дистанційне навчання, у Центрі та на Півночі — змішане, на Заході — змішане навчання у містах та очне у селах.

Яке рішення?

Як реакцію на виклики у подоланні освітніх втрат дітей організація "Навчай для України" за підтримки міжнародної гуманітарної організації Save the Children створила проєкт "Освітній Суп".

Вони запрошують учнів та учениць 5-10 класів з Запорізької, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей, території яких підконтрольні Україні, на безкоштовні заняття з математики та української мови, щоб разом із вчителями проєкту надолужити прогалини у знаннях дітей. 

Форму реєстрації на проєкт ви знайдете за посиланням.

Як це працює?

  • Що отримує дитина?

5 онлайн-занять на тиждень протягом 8 тижнів, під час яких двічі на тиждень учасники та учасниці матимуть по 2 академічні заняття з математики та української мови у малих групах. А також ще одне заняття на тиждень з тьютором, націлене на розвиток особистості дитини.

  • Можна брати участь, якщо дитина:

— у вересні 2023 року переходить у 5-10 клас;

— має бажання/потребу «підтягнути» свої знання з математики та української мови та отримати тьюторську підтримку;

— може під'єднатися на час заняття через гаджет (комп'ютер/телефон/планшет) до інтернету;

— станом на зараз перебуває та навчається в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій чи Харківській областях на територіях, підконтрольних Україні;

Заохочуємо також подаватися дітей з соціально-вразливих категорій, з сімей у складних життєвих обставинах; дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних родин, дітей зі статусом ВПО. 

  • Коли?

Кінець прийому заявок — 3 вересня

Старт хвилі — 18 вересня

Тривалість навчання — 8 тижнів

  • Коли відбуваються заняття?

Тривалість кожного навчального заняття — 1 академічна година (45 хвилин)

Часовий проміжок занять: 10:00-19:00 (у формі ви зможете обрати пріоритетні розклади, які вам підходять)

Точний розклад вашої групи буде оголошено перед початком занять.

  • Хто наші викладачі?

Вмотивовані й прогресивні вчителі, які пройшли спеціальне навчання від Міжнародної академії тьюторингу та допомагають дитині визначити прогалини у знаннях, навчитися брати відповідальність за власне навчання, використовують найактуальніші інтерактивні методи освіти та люблять свою професію.

  • Що таке академічний тьюторинг?

Підхід у навчанні, що передбачає прицільну роботу з дитиною у малих групах. Методика спрямована на розвиток вміння вчитися: навичок самостійності та комунікації дитини у навчальному процесі.

Усі заявки, отримані пізніше 3 вересня, потрапляють в базу даних для інформування про подальший розвиток проєкту.

Діти з інших областей України також будуть запрошені на наступні хвилі проєкту восени 2023 року.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах України діятимуть три формати навчання. В кожній області свій – в залежності від безпекової ситуації. Також з'явиться нова форма навчання у дистанційних школах.

Проте міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: