fbpx
Сьогодні
18:44 25 Сер 2023

Близько 500 тисяч дітей повернуться до аудиторного навчання, – Лісовий

Міністерство освіти і науки України вважає пріоритетом безпеку учасників навчального процесу. Тож повернення до очного навчання буде залежати від регіону.

Про це міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив на "Серпневій" конференції щодо нового бачення трансформації освіти в Україні.

"У кожному регіоні по різному (відбудеться повернення до очного навчання, — ред.) в залежності від безпекових умов. Безпеку ми пріоритезуємо. Ми підвищуємо вихід дітей на очне навчання. Близько 500 тисяч дітей повернуться до аудиторного навчання", — сказав він.

За словами міністра, сьогодні 67% закладів освіти забезпечені укриттями, 75% з них це саме школи. Уряд виділив 1,5 млрд гривень на укриття і "зараз готується великий проєкт щодо укриттів за кошти ЄС і кошти, які виділяються на відновлення країни.

"На жаль, не всюди де діти і колективи педагогічні хочуть вивести дітей в офлайн така можливість є, тому що питання не лише в сховищах. Насправді не всюди, де є укриття, можна вивести дітей на очне навчання. Є такі регіони як Харків, Запоріжжя, де підліт ракет набагато коротший, ніж той час, який потрібен для того, щоб спуститись в укриття. тому ОВА сьогодні приймають рішення виходячи з кожної локальної ситуації", — сказав Лісовий.

Нагадаємо, що в Україні з початку повномасштабного вторгнення російські війська вщент зруйнували 180 шкіл. Загалом понад 300 закладів освіти зруйновано, понад 1000 закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі.

Згідно з рішенням Уряду, обласні військові адміністрації за участю засновників закладів освіти мають забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: