fbpx
Сьогодні
17:21 27 Сер 2023

У Польщі стався спалах смертельної хвороби: 8 осіб загинули, понад 120 - інфіковані

Неподалік кордону України у польському місті Ряшів, де мають намір збудувати центр НАТО з ремонту української техніки, та в містах неподалік стався спалах інфекції легіонельозу, смертність якої сягає 5%. Відомо про вісьмох загиблих і 127 інфікованих людей.

Про це пише Associated Press з посиланням польських посадовців і Gazeta Wyborcza посиланням на міський департамент охорони здоров'я, інформує Рубрика.

За даними AP, у районі міста Ряшів, що за 80 кілометрів від кордону з Україною, розміщені приблизно 10 тисяч американських військових.

"Ряшів на південному сході Польщі є ключовим транзитним центром міжнародної військової підтримки України після повномасштабного вторгнення росії", — йдеться в повідомленні.

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі перевірили різні місця в Ряшеві, першочергово водопроводи, звідки, як припускають експерти, могли походити бактерії.

Один зі співробітників агентства Станіслав Жарин повідомив The Guardian, що його відомство перевіряє можливість диверсії з боку рф у системі водопостачання, яка призвела до спалаху легіонельозу.

Видання The Globe and Mail із посиланням на канадських і польських чиновників в липні писало, що НАТО планує побудувати поблизу Ряшева великий ремонтний і логістичний центр.

Gazeta Wyborcza пише, що всього у Польщі на легіонельоз захворіли вже 127 людей. Вісім людей, які померли внаслідок цієї хвороби, були похилого віку та страждали на хронічні захворювання.

За даними видання, окрім Ряшева, люди захворіли також у селі Дембиця, та містах Перемишль, Кольбушова, Ланьцут, Сендзішув-Малопольський, Ясло й Люблін.

Влада Ряшева ухвалила рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад однієї тисячі кілометрів трубопроводів міста. Мешканців закликали "дати водопровідній воді відпочити", щоб вона втратила частину хлору. Потім її можна буде пити, але кип'ятити перед цим.

Очікується, що результати аналізу першої проби води стануть відомі в понеділок, 28 серпня.

Довідка

Легіонельоз – це гостре інфекційне захворювання, яке спричиняють різні види мікроорганізмів. Воно вражає легеневі тканини та може спричинити важку форму запалення легенів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, захворіти можливо у випадку вдихання заражених аерозолів, зокрема через кондиціонери, або через випаровування забрудненої води. Поміж іншим, збудник інфекції може зберігатися в льоді або питній воді.

Зазвичай легіонельоз підхоплюють у готелях, лікарнях чи офісах — місцях, де бактерії потрапили у систему водопостачання або кондиціонування повітря, наприклад, у крани та душові системи, які не використовуються часто.

Що відомом про центр з ремонту у Польщі

У липні у Польщі відкрився сервісний центр з ремонту українських танків Leopard. Перші танки вже прибули з України на завод Bumar.

Переговори про відкриття центру тривали довго і в якийсь момент навіть повідомлялося, що Німеччина розірвала угоду про ремонт українських танків у Польщі.

Причиною стало те, що німці вважають цілком перебільшеними цінові очікування поляків.

Також ми повідомляли, що у польському місті Жешуві мають намір розпочати будівництво ремонтно-логістичного центру Північноатлантичного альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: