fbpx
Сьогодні
22:41 25 Сер 2023

Парі за ціною кар’єри: міністр оборони відреагував на звинувачення в закупівлі літніх курток замість зимових

Фото: Рубрика

Міністр оборони України Олексій Резніков впевнений, що в рамках контракту на постачання курток для військових, що привернув увагу журналістів та нардепів, були поставлені саме заявлені елементи однострою.

На тлі звинувачень він запропонував парі.

"За результатами звинувачень у нібито закупівлі і постачанні МО літніх курток замість зимових, я пропоную парі.

Якщо виявиться, що Міністерство оборони дійсно поставило 180 тисяч курток літніх замість зимових, то я, міністр оборони України Олексій Резніков, пишу заяву про відставку.

Якщо ж виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна складає мандат, а журналіст Української Правди Михайло Ткач іде з видання і на 3 роки припиняє займатися журналістикою", – сказав міністр.

Арбітрами у цьому парі міністр запросив Комітет з депутатської етики ВРУ та Комісію журналістської етики, а спостерігачами – редакції авторитетних українських видань.

"Пропоную написати про це парі та долучитись, ставши спостерігачами! Під час розбору ситуації ми надамо всі документи, докази, факти та матеріали, які стосуються справи, щоб переможець спору був очевидний для всього українського суспільства", – заявив міністр.

Нещодавно в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. В розслідуванні також заявляють, що курки насправді не зимові, а літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач. За його інформацією до оборутки причетний нардеп Геннадій Касай.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: