fbpx
Сьогодні
Відео 21:01 17 Сер 2023

Відкриття пляжів в Одесі: протимінні сітки у воді заплуталися та не діють

Фото: З відкритх джерел

На пляжах Одеси, які відкрили нещодавно для відпочивальників, для безпечного плавання у морі встановили протимінні сітки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову організації "Зелений лист" еколога Владислава Балінського.

Природозахисник повідомив, що на ці засоби безпеки – протимінні сітки – заплутались і тому не працюють.

"Попірнав на інклюзивному пляжі (Caleton) і зафіксував, що ці самі сітки не працюють. Вони заплуталися на більшій протяжності пляжу", зазначає Балінський.

Еколог також закликав представників влади полагодити загородження, аби повернути безпеку для відпочивальників.

Нагадаємо, з 12 серпня, в сонячній Одесі офіційно відкрили сезон купання в морі, місцева влада визначила для цього низку зон для оздоровлення.

Там запевнили, що на відкритих зонах для купання мають обов'язково бути рятувальний човен і захисні сітчасті огорожі від вибухонебезпечних предметів.

Також, за потреби мають бути організовані обстеження підводної та надводної акваторії Чорного моря водолазною службою.

Важливо! Також голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер наголосив, що вихід до акваторії Чорного моря заборонений для усіх плавзасобів, окрім рятувальних служб.

Як відомо, пляжний сезон в Одесі планували відкрити ще в червні, однак після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС це стало неможливо. Оскільки, до узбережжя Одещини приносило ворожі міни, побутове сміття, уламки будинків, тіла тварин.

Як писала Рубрика, наслідки підриву російською армією греблі Каховської ГЕС продовжують виявлятися. Так, на причорноморському узбережжі на берег досі виносить жахливі свідчення теракту. Наприклад, нещодавно "ЕкоРубрика" писала про винесеного на один з пляжів труп оленя.

На пляжах знаходили гілля, меблі та навіть дахи від будинків. Що з цим тепер робити, читайте докладніше у нашій статті: "Як прибирають узбережжя Чорного моря після катастрофи на Каховському водосховищі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: