fbpx
Сьогодні
18:32 23 Сер 2023

Військові звернулися до Зеленського щодо дозволу посилити мобілізацію

Для того, щоб задовольнити прохання українських військових посилити мобілізацію, необхідно врегулювати питання з військкоматами та лікарськими комісіями.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресконференцію президента України Володимира Зеленського.

кажу відверто, військові до мене звернулися, щоб дати можливість більше мобілізувати. Дуже важливо в цьому питанні розуміти, хто це робить і як. Тому питання військкоматів, питання ВЛК – дуже важливі. Потрібно прискорити процес, а потім розпочинати розмову про те, чи збільшувати, як, ким, чим", – наголосив глава держави.

Що відомо про мобілізацію в Україні

Нагадаємо, в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії запровадили воєнний стан та загальну мобілізацію. Мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років.

Однак, окремі особи можуть отримати відстрочку від мобілізації. Це залежить від їхньої діяльності, сімейних обставин і не тільки.

Так, 17 серпня, в Україні знову продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав відповідні закони.

Зауважимо, що "Територіальні центри комплектування" можуть здійснювати призов на військову службу під час мобілізації й на особливий період незалежно від місця перебування чоловіків на військовому обліку.

А у парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочали роботу над удосконаленням процедури проведення мобілізації в Україні.

Зазначимо, раніше заступник голови Комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв розповідав, що в разі потреби в Україні воювати призовуть усіх чоловіків.

Також вчора міністр оборони України Олексій Резніков анонсував продовження цифровізації військкоматів. Він розповів, що територіальні центри комплектації матимуть доступ до всіх державних реєстрів.

"Десь до середини осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів. Сьогодні ми на стадії підписання спільних наказів з іншими відомствами про взаємний обмін інформацією", – розповів міністр.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: