fbpx
Сьогодні
Видео, фото 11:42 24 Сер 2023

Не тільки С- 400 в Криму: на Херсонщині Сили оборони уразили ще й три російські С-300

Військовослужбовці Збройних сил України продовжують знищувати російську техніку у тимчасово окупованому Криму та в Херсонській області. Лише минулої доби 23 серпня ворожі війська втратили чотири установки протиповітряної оборони.

Захисники країни успішно знищили зенітно-ракетні комплекси С-300 та С-400.

Про це в ефірі телемарафону розповіла голова об'єднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, на території Криму Сили оборони знищили ЗРК С-400 "Тріумф". Ворог втратив потужний засіб ППО, проте Гуменюк наголосила, що росіяни мають ще багато зброї, яку належить знищити українським військовим.

"Це потужний засіб повітряної оборони, якого ворог тепер позбавлений. Але все ж таки потрібно розуміти, що це не єдиний засіб захисту, у них ще є багато зброї, яку нам доведеться знищувати", – сказала Гуменюк.

Також в ОК "Південь" наголосили, що на тимчасово окупованій частині Херсонської області українські війська знищили три пускові установки С-300. Гуменюк додала, що ворог використав це озброєння, не лише як ППО, а й для завдання ударів по наземних цілях.

"Ще рано підбивати якісь висновки, тому що роботи багато і плани у нас великі. Але це не єдина втрата в системі захисту ворога минулої доби. На нашій ділянці відповідальності ми теж попрацювали по засобам протиповітряної оборони, і три пускові установки С-300 було знищено та пошкоджено. Вже зараз вони не можуть бути застосовані ні як засіб захисту на Херсонщині, ні як засіб атаки", – зазначила речниця ОК "Південь".

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму 23 серпня знищено російську зенітно-ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф". Ліквідована як сама установка, так і встановлені на ній ракети і особовий склад, що знаходився поруч.

"23 серпня 2023 року близько 10.00 поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму відбувся вибух, який знищив російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіуса дії С-400 "Тріумф". Унаслідок вибуху повністю знищено саму установку, встановлені на ній ракети та особовий склад", – зазначили у ГУР.

Фото: скриншот відео

 

У розвідці наголосили, що знищення цього зенітно-ракетного комплексу додасть загарбникам проблем та прискорить деокупацію захопленого Росією українського півострова.

"Враховуючи обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це – болючий удар по системі ППО окупантів, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму", – підкреслили у воєнній розвідці.

Раніше повідомлялося, що бійці Сил оборони України 23 серпня ліквідували на фронті 340 військових та найманців російської окупаційної армії. Також ворога позбавили ще 93 одиниці різної техніки та озброєння.

Окрім того, Буданов заявив, що Сили оборони здатні уразити ворога в будь-якій точці Криму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: