fbpx
Сьогодні
Фото 14:03 22 Сер 2023

На Волині запрацював інтеграційний простір для взаємодії переселенців та місцевих: у чому рішення

English version here

Фото: kowelrada.gov.ua

На Волині у місті Ковель відкрили інтеграційний простір для взаємодії нових містян та місцевих меешканців.

Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради, цитує Рубрика.

У чому проблема?

Зазначається, що Ковельська громада – одна з тих, хто прийняв найбільшу кількість переселенців на Волині. З початком повномасштабного вторгнення місто активно співпрацює з благодійними організаціями та фондами, які опікуються внутрішньо переміщеними особами. Один із таких – благодійний фонд "Рокада", що має 20 років досвіду такої роботи і реалізовує соціальні проєкти.

Яке рішення?

На базі Ковельського фахового медичного коледжу з'явився простір, який буде зручним майданчиком для створення спільних ініціатив серед місцевих мешканців, внутрішньо переміщених осіб та влади.

Фото: kowelrada.gov.ua

Фото: kowelrada.gov.ua

Як це працює?

На його відкриті  підбили підсумки реалізованого проєкту.  На зустрічі з директоркою Ковельського фахового медичного коледжу Оленою Григолою, представниками БФ "Рокада", жінками ВПО та представниками громади побувала заступниця міського голови Наталія Маленицька:

"Ми маємо створити для людей, які втратили домівки і приїхали до нас, максимально комфортні умови. Спільно з благодійним фондом та медичним коледжем у нас гарно вийшло поєднати зусилля. Дуже добре, що навчальний заклад обласного підпорядкування пішов назустріч і надав простір для реалізації проєкту. Хочеться, щоб люди, які приходитимуть сюди, почували себе, як вдома".

Фото: kowelrada.gov.ua

На ремонт кімнати з бюджету громади на обласний бюджет була виділена субвенція 200 тис. грн, з яких освоєно 150 тис. грн, фінансування благодійного фонду – 140 тис. грн (оргтехніка, меблі, дитячі ігри тощо).

Основне завдання новоствореного простору:

  • просувати соціальну згуртованість та сприяти зростанню та сталому розвитку Ковельської громади з її "новими містянами";
  • забезпечити інтеграційний процес шляхом проведення спільних заходів, занять, тренінгів, тематичних зустрічей тощо.

Проєкт реалізовується за підтримки UNHCR Ukraine – Агентство ООН у справах біженців в Україні.

Фото: kowelrada.gov.ua

Нагадаємо, на Волині громада налагодила виробництво контейнерів для роздільного збору сміття.

Також ми розповідали, що в Нововолинську Волинської області стартувала екологічна акція "Утилізуй батарейки – очисти Україну", під час якої тільки за перший день вдалося зібрали майже 250 кг батарейок.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: