fbpx
Сьогодні
16:05 14 Вер 2022

Рішення для Перемоги: На Волині будівельники зі Швеції зводять житло для переселенців

Кожен спеціаліст – це власник того чи того підприємства в Швеції, яке спеціалізуються на будматеріалах.

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної військової адміністрації.

У чому проблема? 

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну дуже зросла кількість вимушено переселених осіб. Небайдужі українці приймали і приймають до себе переселенців. Проте багато людей досі потребують житла.

Яке рішення? 

В Ківерцівській громаді на Волині будують житло для внутрішніх переселенців. Житло зводять на території оздоровчого табору благодійного фонду «Шведський центр допомоги». Невдовзі тут буде помешкання для 150-ти людей. У планах – продовжити будівництво, аби розселити ще 150 внутрішніх переселенців.

На Волині будівельники зі Швеції зводять житло для переселенців

Як працює це рішення? 

Днями на Волинь прибули п'ять вантажівок з будматеріалами від меценатів з Швеції. Серед них, шість сучасних теплонасосів, для забезпечення опаленням помешкань. Крім того, у волинську громаду приїхали більше 20 шведів-будівельників, які уже розпочали роботу. Слід зазначити, що кожен спеціаліст – це власник того чи іншого підприємства в Швеції, яке спеціалізуються на будматеріалах.

Наразі триває модернізація існуючих будівель: незабаром тут утеплять фасади та відремонтують дах. Також для зведення нових житлових споруд заливають фундамент. 

Відновлення та будівництво помешкань проводять за підтримки шведського фонду Ukrainahjälpen Filippus спільно з Офісом Президента України в особі заступника керівника Кирила Тимошенка, начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка та команди народного депутата Валерія Стернійчука.

Фото: Волинська обласна держадміністрація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: