fbpx
Сьогодні
14:43 21 Сер 2023

Міненерго: на лінії електропередачі, що живить ЧАЕС, зафіксували відключення

Фото Reuters

Сталося три відключення на лініях електропередач "Укренерго", зокрема на тій, яка живить Чорнобильську атомну електростанцію. Причини відключення на лінії 330 кВ з'ясовуються.

Про це 21 серпня повідомляє Міністерство енергетики, передає Рубрика.

Ще на кілька годин лінія електропередач 330 кВ вимикалася у Дніпропетровській області через обрив троса, лінію під'єднали після аварійного ремонту. Лінія з такою ж напругою короткостроково вимикалася в Запорізькій області.

Окрім того, у Харківській області внаслідок обстрілів пошкоджено лінії електропередачі, там знеструмлено 11 тисяч споживачів у Вовчанську та прилеглих селах. Роботи з відновлення постачання тривають.

У регіоні пошкоджено й газопровід. Газопостачання припинили до Куп'янська, без газу близько 4,5 тисячі абонентів. Роботи з відновлення також тривають.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,15 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об'єктах генерації – теплової, гідро- та атомної. 

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, посилаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українська енергосистема вийшла із зими зруйнованою на 40–50%, однак до кінця травня було відновлено функціонал 70% пошкоджених об'єктів.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в "Укренерго" закликають до економії: в країні влітку різко збільшилось споживання електроенергії через спеку.

Адже, відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: