fbpx
Сьогодні
10:59 13 Сер 2023

У Міненерго повідомили, що вже закачали у підземні сховища понад 12,3 мільярда кубометрів газу

Фото:РГК

В українські підземні сховища газу (ПСГ) станом на серпень вже закачали понад 12,3 млрд кубів блакитного палива.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, пише Рубрика.

Як зазначили у відомстві, видобуток та закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно з напрацьованим графіком, більше того – Україна нарощує темпи видобутку.

"Це дає впевненість говорити, що до опалювального сезону весь необхідний обсяг газу буде закачаний до сховищ. Також завдяки тому, що зростає рівень довіри країн – партнерів до України, збільшується і обсяг закачування газу від нерезидентів", – сказав міністр енергетики Герман Галущенко

Загалом станом на серпень в ПСГ закачано понад 12,3 млрд кубів блакитного палива. Найбільшу частину, а це третина видобутку в Україні, забезпечують саме родовища на Полтавщині.

Міністр додав, що кожен опалювальний сезон в умовах війни стає складнішим за попередній. Проте завдяки роботі енергетиків та працівників газової галузі Україна підготується і до цьогорічного.

Україна має на меті накопичити 14 млрд кубометрів газу до початку опалювального сезону 2023/24 рр.

Нагадаємо, що з березня 2023 року і станом на кінець другого кварталу Україна накопичила у сховищах 1,5 млрд куб природного газу – до 10,5 млрд кубометрів, при тому, що навіть в 2022 році в серпні запаси в сховищах перевищували вже 12 млрд кубометрів.

Також, Кабінет міністрів України до кінця наступного опалювального сезону продовжить дію спеціальних зобов'язань (ПСО) щодо газу для підприємств теплокомуненерго. Уряд також удвічі зменшить базову ціну на газ.

До того ж, ціни на газ для населення зафіксовані на позначці 7,96 гривень за кубометр як мінімум до 30 квітня 2024 року.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд виділив кошти на відновлення енергетики до опалювального сезону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: