fbpx
Сьогодні
Фото 08:51 20 Сер 2023

У Чернігові зросла кількість постраждалих внаслідок вчорашнього ракетного удару рф

English version here

У Чернігові унаслідок вчорашнього російського ракетного удару збільшилася кількість постраждалих людей до 148 людей. У лікарні залишається 41 пацієнт.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву голови Чернігівської обласної військової адміністрації (ОВА) В'ячеслава Чауса в ефірі телемарафону.

"Ворог учора забрав життя семи людей. І ще 148 людей звернулися за медичною допомогою, або були доставлені із пораненнями у лікарні", – повідомив чиновник.

Також голова ОВА зазначив, що станом на цей ранок 41 особа залишається в лікарні. У медзакладах міста було прооперовано 15 громадян.

Наразі активно ведуться роботи з розчищення у центрі міста після ракетної атаки, працює комунальна техніка.

Крім того, триває обстеження будинків та установ, документуються наслідки російського терористичного удару по мирному місту.

Чаус також повідомив, що пошкодження отримали понад 500 помешкань – це понад 60 будинків, які знаходилися поряд із місцем, куди поцілила ворожа ракета.

Що відомо про обстріл Чернігова

Нагадаємо, у Чернігові в суботу 19 серпня приблизно об 11:30 під час повітряної тривоги пролунали потужні вибухи у центрі міста. Як заявила місцева влада, окупанти, швидше за все, застосували балістичне озброєння для удару. Є жертви серед цивільних.

Внаслідок атаки пошкоджено драматичний театр, площу, будівлі суду, Чернігівської ОВА, магазини та інші громадські заклади.

Президент Зеленський прокоментував ракетний удар по Чернігову та показав наслідки трагедії.

"Цього ранку Росія завдала ракетного удару по Чернігову, просто по центральній площі міста. Там, де розташовані звичайні будинки. Там, де є міський театр. У міському театрі було дуже багато людей, і на вулиці було багато людей.

Більше 90 людей поранено – і серед них 12 дітей. Вони просто гуляли на площі зі своїми батьками. На цей час відомо про 7-х загиблих – серед них є дитина, 6 років їй було, мама у важкому стані у реанімації.

Я хотів би висловити свої співчуття тим, хто втратив рідних.і близьких від цього очевидно терористичного російського удару", повідомив Глава держави.

Також стало відомо, що окупанти завдали ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки".

Своєю чергою, в Міноборони зазначили, що російські окупанти, обстрілюючи Чернігів, намагались зробити українцям якомога болісніше.

А на росії цинічно заявили, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів".

Фотокореспондент Рубрики побував на місці трагічної події у Чернігові.

У зв'язку з терористичною атакою рф на Чернігів 19-21 серпня оголошено днями жалоби, повідомив в.о. міського голови міста Олександр Ломако.

Пізніше стало відомо, що увечері, 19 серпня, завершили пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару російських військ у Чернігові: кількість постраждалих зросла до 136 людей, а також 7 мешканців загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: