fbpx
Сьогодні
16:57 24 Тра 2023

Рішення для відбудови: Латвія виділить 2 млн євро на відновлення Чернігова

English version here

Латвія виділить 2 млн євро на відновлення Чернігова.

Про це повідомила Чернігівська міська рада.

У чому проблема?

Під час блокади міста Чернігова російська авіація завдавала численні авіаудари по цивільній інфраструктурі, в тому числі на заклади освіти, охорони здоров'я і навіть об'єкти спортивної інфраструктури. Майже 80% шкіл міста Чернігова постраждали через численні обстріли, 3 повністю зруйновано та ще 21 школа зазнала пошкоджень різних ступенів, загалом пошкоджено 90 будівель освітньо-виховних закладів на території області. Суттєвих пошкоджень та повного руйнування зазнали будівлі житлово-побутового призначення, зокрема мікрорайону міста Чернігів Боровиця.

Яке рішення?

Відбулася зустріч в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака з міністром економіки Латвії Ілзою Індріксоне та послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою.

"Під час зустрічі було досягнуто домовленостей про виділення 2 млн євро цієї країною для відновлення нашого міста", – йдеться в повідомленні.

Як це працює?

Зазначається, що вже визначені напрямки, за якими спрямують це фінансування — обладнання для закладів освіти та відновлення потужностей КП "Чернігівводоканал".

Олександр Ломако під час зустрічі розповів про наслідки активних бойових дій і зазначив, що у міста немає можливості все відновити самостійно, тому воно активно співпрацює з міжнародними донорами, організаціями із залучення їх допомоги для відновлення Чернігова.

Крім того, він повідомив про першочергові для міста напрямки: сфера громадського транспорту, техніка для прибирання міста, налагодження зв'язків на рівні бізнесу.

Нагадаємо, Чернігівську область, культурний ландшафт якої має здобути статус всесвітньої спадщини, відновлюватимуть спільно з ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: