fbpx
Сьогодні
20:18 19 Сер 2023

Ілюстрація російського боягузтва та цинізму: у Франції відреагували на удар по Чернігову

У французькому Міністерстві закордонних справ засудили російський ракетний удар по центру Чернігова, в результаті якого загинули семеро людей та 136 зазнали поранень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву французького МЗС.

Як зауважили у відомстві, згідно з міжнародним правом, навмисний обстріл цивільних об'єктів є воєнним злочином.

"Це ще одна ілюстрація боягузтва та цинізму Росії. Франція продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, і продовжуватиме підтримувати українські та міжнародні суди, щоб ці злочини не залишилися безкарними", наголосили у французькому міністерстві.

Міністерство закордонних справ Франції також пообіцяло, що продовжуватиме засуджувати дії російської федерації та продовження її агресивної війни проти України.

Відмітимо, що посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк також засудила підступний ворожий удар та додала, що це свідчить про глибину, на яку опустилась російська федерація.

Що відомо про обстріл Чернігова

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 19 серпня, російські війська вдарили по центру Чернігова: є жертви серед цивільних.

Президент Зеленський прокоментував ракетний удар по Чернігову та показав наслідки трагедії.

"Цього ранку Росія завдала ракетного удару по Чернігову, просто по центральній площі міста. Там, де розташовані звичайні будинки. Там, де є міський театр. У міському театрі було дуже багато людей, і на вулиці було багато людей.

Більше 90 людей поранено – і серед них 12 дітей. Вони просто гуляли на площі зі своїми батьками. На цей час відомо про 7-х загиблих – серед них є дитина, 6 років їй було, мама у важкому стані у реанімації.

Я хотів би висловити свої співчуття тим, хто втратив рідних.і близьких від цього очевидно терористичного російського удару", повідомив Глава держави.

Також стало відомо, що окупанти завдали ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки".

Своєю чергою, в Міноборони зазначили, що російські окупанти, обстрілюючи Чернігів, намагались зробити українцям якомога болісніше.

А на росії цинічно заявили, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів".

Фотокореспондент Рубрики побував на місці трагічної події у Чернігові.

У зв'язку з терористичною атакою рф на Чернігів 19-21 серпня оголошено днями жалоби, повідомив в.о. міського голови міста Олександр Ломако.

Пізніше стало відомо, що увечері, 19 серпня, завершили пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару російських військ у Чернігові: кількість постраждалих зросла до 136 людей, а також 7 мешканців загинули.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: