fbpx
Сьогодні
Відео 09:37 20 Сер 2023

У російському Курську горить вокзал, а в Підмосков'ї закрили аеропорти: що відомо

English version here

Фото з відкритих джерел

У ніч проти 20 серпня, у будівлі вокзалу в російському місті Курськ зайнявся дах  попередньо через попадання в будівлю дрона. Крім того, у московській області також помітили невідомі безпілотники, через що призупинили прийом та виліт літаків в аеропортах.

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на місцеві Telegram-канали та губернатора Курської області Романа Старовойта.

У місцевих пабліках повідомляють, що у Курську сталася атака безпілотника.

Так, начебто він поцілив у дах будівлі залізничного вокзалу, після чого стався вибух.

Внаслідок події виникла пожежа, на місці працюють екстрені служби.

Відомо про щонайменше п'ятьох постраждалих. Російська влада як зазвичай звинувачує Україну в скоєнні атаки.

"Атака українського безпілотника в Курську. За попередньою інформацією він врізався в дах будівлі залізничного вокзалу, після чого на даху виникла пожежа. П'ятеро людей отримали легкі поранення від уламків скла", – заявив губернатор Курської області Роман Старовойт.

Також у мережі опублікували відео з місця НП у Курську.

Крім того, у московській області в аеропортах Домодєдово та Внуково нібито через небезпеку атаки БПЛА ввели план "Килим", тимчасово затримавши рейси на виліт та на приліт.

Зазвичай такий план запроваджується у випадках, коли у небі фіксують невідомі чи небезпечні об'єкти.

Пізніше влада москви пояснила ситуацію з тимчасовим закриттям аеропортів роботою ППО по невідомих дронах.

Як заявив мер столиці країни-агресора Сергій Собянін, вночі було "здійснено спробу" прольоту безпілотника на москву на південному напрямку, і нібито БПЛА був ліквідований силами ППО.

У російському міністерстві оборони пізніше заявили про "припинення спроби" здійснити атаку безпілотного літакового типу по об'єктах на території москви та Московської області. Це сталося 20 серпня близько 04:00 за місцевим часом. У "нальоті" дрона у РФ зазвичай звинуватили Україну.

"Силами ППО було виявлено безпілотний літальний апарат, який летів над територією Ступінського району Московської області у напрямку міста Москви", – йдеться у заяві.

У відомстві розповіли, що БПЛА був "пригнічений" засобами РЕБ, після чого дрон "зазнав аварії в безлюдному районі", і потерпілих та руйнувань немає.

Що відомо про вибухи в рф?

Нагадаємо, останніми тижнями у різних містах та областях рф почастішали вибухи. Зокрема, росіяни почали частіше скаржитися на "атаки дронів".

Так, наприклад, 19 серпня у рф заявили про атаку на військовий аеродром у Новгородській області.

Перед цим, 18 серпня,столицю росії знову атакував безпілотник, вибух прогримів у районі бізнес-центру "Москва-Сіті", пошкоджено будівлю "Експоцентру". 

Раніше, 14 серпня, у російській Бєлгородській області пролунав гучний вибух. При цьому російська влада заявляє про нібито роботу ППО. 13 серпня у Бєлгороді також повідомили про нібито атаку дрона. У місті частково постраждав житловий будинок. А 12 серпня жителі двох населених пунктів Бєлгородської області чули вибухи та автоматні черги.

Нагадаємо також, що в ніч на 30 липня сталася одна з найбільших атак у москві. Невідомі безпілотники вдарили по діловому центру російської столиці – "Москва-сіті". Дрони влучили у так звану "урядову вежу", там розташовані офіси відразу трьох російських міністерств: Мінекономрозвитку, Мінпромторг, Мінкомзв'язку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: