fbpx
Сьогодні
Фото, відео 08:38 30 Лип 2023

У Москві та Підмосков'ї пролунали вибухи: невідомий БпЛА влучив у 50-поверховий будинок столиці рф

Фото: ТАСС

У ніч на 30 липня, у російській Москві, а також у Підмосков'ї пролунали вибухи: офіційна влада заявила про атаку безпілотників, а також говорять про роботу протиповітряної оборони.

Про це інформують місцеві Telegram-канали та мер Москви Сергій Собянін, ТАСС.

Як повідомляють у соцмережах, вибухи, зокрема, сталися біля комплексу "Москва-Сіті" через попадання в об'єкт безпілотного літального апарата. Попередньо заявили, що був постраждалий – охоронець будівлі.

У виданні ТАСС зауважили, що "стався хлопок" у будівлі "IQ-кварталу", розташованого в "Москва-Сіті".

"Унаслідок вибуху на рівні 5-6 поверху 50-поверхової будівлі на Пресненській набережній, 10с2 порушено скління", – сказав співрозмовник агентства.

Москва, БпЛА

Фото: ТАСС

Пропагандисти також додають, що постраждалих нібито немає, і пожежі не виникло.

При цьому вежу "IQ-кварталу" в "Москва-сіті", як пише ТАСС, евакуйовано після "хлопка".

У мережі ж пишуть, що невідомий БПЛА врізався в районі 6-7 поверху будівлі і публікують фото та відео з місць події.

 

Окрім того у Telegram-каналах уточнюють, у вежі, яку атакував безпілотник у "Москва-Сіті2, розміщено відразу 3 російські міністерства:

  • Мінекономрозвитку,
  • Мінпромторг,
  • Мінкомзв'язку.

У Telegram-каналах розповідають, що один із дронів потрапив у кут "міністерської вежі" Москва-Сіті (Мінпромторг, Мінзв'язку та інші) і вибухнув на 10-му поверсі.

Очевидці також публікують у мережі кадри документації Мінкомзв'язку рф, яку винесло з офісу вибуховою хвилею.

Окрім того заявляють про те, що системи ППО збили кілька безпілотників у районі Одінцова та Красногорська.

Реакція мера Москви

Мер Москви Сергій Собянін у своїй заяві назвав подію атакою дронів, у якій традиційно звинуватив Україну.

"Сьогодні вночі здійснена атака українських безпілотників. Незначно пошкоджено фасади на двох офісних вежах Сіті. Жертв та постраждалих немає", – розповів він.

Утім, пізніше в екстрених службах заявили, що внаслідок вибуху у вежі "Око-2" у "Москва-Сіті" є постраждалий.

Що заявили у Міноборони рф щодо відбиття атаки БПЛА

Як прокоментували ситуації у російському військовому відомстві, системи ППО працювали по 3 безпілотниках, причому нібито – українських.

Як стверджують у Міноборони рф, цього ранку було "припинено спробу терористичної атаки" України за допомогою БПЛА по об'єктах у Москві.

  • Один дрон було знищено у повітрі засобами ППО над територією Одінцовського району Московської області.
  • Ще два БПЛА – пригнічені засобами радіоелектронної боротьби, після чого вони втратили керування та зазнали краху на території комплексу "Москва-Сіті".

Через вибухи у Москві "з метою безпеки" було вирішено закрити аеропорт "Внуково" на виліт/приліт.

Пізніше авіаційні служби проінформували про поновлення прийому рейсів в аеропорту "Внуково". У мережі повідомляють, що пасажири просиділи у літаках понад 3 години.

Що відомо про атаки БпЛА на Москву – столицю російської федерації

У росії останнім часом почастішали заяви про безпілотники, які атакують, зокрема, Москву. Традиційно такі "повітряні атаки" приписують Україні.

Так, наприклад, у ніч проти 28 липня в росії заявляли, що "ворожий безпілотник" нібито намагався атакувати один з об'єктів у Москві, та був знищений силами Міноборони рф.

Нагадаємо, що 24 липня москву атакували два безпілотники. Повідомляється, що один БПЛА влучив у бізнес-центр, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав недалеко від будинку Міноборони РФ та штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Міноборони рф встигло відзвітувати, що нібито "перехопило два безпілотники". Там вже звинуватили в атаці українську сторону.

Тим часом розслідувач Bellingcat Христо Грозєв звернув увагу, що поряд з місцем падіння уламків безпілотника знаходиться Військовий університет, а також кілька секретних об'єктів Головного розвідувального управління рф, зокрема "штаб кібератак ГРУ".

Другий дрон влучив у бізнес-центр. У результаті чого в будівлі вибиті шибки на 17-му і 18-му поверхах на площі 50 квадратів. У цій будівлі знаходиться магазин "Леруа Мерлен".

Окрім того, в кінці травня за даними російських ЗМІ, москву та підмосков'я атакували близько 25 безпілотників — більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї.

В на початку травня в росії заявили, що дрони намагалися "атакувати" кремль. При цьому москва традиційно звинуватила Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: