fbpx
Сьогодні
Відео 14:28 20 Сер 2023

Наєв розповів про оборону кордону на Волинському напрямку

Продовжуються заходи зі зміцнення української охорони та оборони державного кордону на Волинському напрямку. Підготовлено усе, щоб нищити противника.

Про це розповів командувач Об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише Рубрика з посиланням на пресслужбу командування.

Зокрема на кордоні:

  • збільшено кількість прикордонних нарядів;
  • організовано моніторинг ситуації по той бік державного кордону;
  • посилено бойову службу та ведення розвідки.

"Для ворога підготовлено все, що буде нищити його й не допускати його проходу вглиб нашої території. Ми вживаємо адекватних заходів щодо підсилення охорони та оборони державного кордону", – розповів Наєв.

За словами командувача Об'єднаних Сил ЗС, передбачено збільшення сил у разі зростання загрози. Водночас ситуація наразі оцінюється як стабільна та контрольована. Розвідка України чітко володіє інформацією про тих, хто перебуває по той бік кордону та чим вони займаються в режимі онлайн

"Безпосередньо я перебуваю в активному спілкуванні з командувачем оперативного командування Збройних Сил Республіки Польща генералом Томашом Піатровські. Ми часто зустрічаємося, проводимо телефонні розмови, обмінюємося інформацією стосовно того, що робить Польща та інші країни НАТО зі зміцнення своїх кордонів", – додав Наєв.

Довідка

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв 16 серпня відвідав благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, який організували волонтери з Білоцерківщини.

Про це Наєв повідомив у Телеграм.

"Від імені українських захисників, висловив щиру подяку всім небайдужим за сприяння та допомогу у боротьбі з російським агресором, вручив прапор, підписаний Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним", – йдеться у дописі.

Наєв побажав волонтерам сили, наснаги, віри та успіхів у всіх починаннях і висловив переконання, що волонтерська діяльність є вагомим внеском у нашу спільну перемогу.

Вагнерівці в Білорусі

Після невдалого заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, частину найманців перекинули до Білорусі. Наразі ситуація на кордоні залишається контрольовано, втім як заявляють в Україні, Польщі та країнах Балтії, найманці можуть вдатись до провокацій.

Тим часом як стверджує "Центр національного спротиву", згідно з даними білоруських партизанів, "вагнерівці" почали покидати Білорусі через відсутність заробітку.

Наразі російська ПВК "Вагнер" призупинила роботу своїх регіональних центрів із набору найманців "на невизначений термін".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: