fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 13:50 20 Сер 2023

Фото кореспондента "Рубрики" презентували на фотовиставці про гуманітарні зусилля в Україні

English version here

Фотовиставку #РАЗОМ відкрили в Києві до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги.

Щороку у Всесвітній день гуманітарної допомоги 19 серпня в усьому світі вшановують гуманітарних співробітників, які невтомно працюють, щоб допомагати людям, постраждалим унаслідок криз, конфліктів, війн і стихійних лих.

В Україні після ескалації етапу війни в лютому 2022 року волонтери, постраждалі внаслідок війни громади, організації громадянського суспільства, українські та міжнародні гуманітарні працівники працюють разом, щоб підтримати мільйони людей, чиї життя зруйнувала війна. Звідси й назва виставки — #РАЗОМ.

Щоб визнати зусилля, яких вони докладають, незважаючи на величезні виклики, гуманітарна спільнота й організувала цю фотовиставку за підтримки Управління ООН з питань координації гуманітарних справ в Україні (УКГС ООН).

На фотовиставці виставлені роботи, присвячені зусиллям гуманітарних організацій, центральних, обласних і місцевих органів влади, волонтерів, постраждалих унаслідок війни громад, організацій громадянського суспільства, які безупинно працюють для того, що мільйони постраждалих від війни отримували вкрай необхідну їм допомогу. Серед фотографій — репортажні знімки фотокореспондента "Рубрики" Миколи Тимченка.

На відкритті були також віцепремʼєрміністерка Ірина Верещук, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступниця генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олена Стокоз та керівник Фонду "Янголи Спасіння" Дмитро Мишенін.

Нагадаємо, що одним із лауреатів премії World Press Photo 2023 року став український фотожурналіст Євген Малолєтка. Його відзначили за серію знімків з обложеного російськими окупантами Маріуполя.

А стаття українського медіа рішень "Рубрики" увійшла у топ-20 кращих статей світу, які написані у форматі журналістики рішень у 2022 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: