fbpx
Сьогодні
12:18 17 Сер 2023

На Харківщині росіяни обстріляли Заоскілля: загинула жінка

Фото: Ілюстративне

Сьогодні, 17 серпня близько о 10 ранку, російські загарбники обстріляли Заоскілля Куп'янського району Харківської області. На жаль, загинула мирна мешканка.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, повідомляє Рубрика з посиланням на його Telegram-канал.

Внаслідок обстрілу загинула жінка 1962 року народження.

Зокрема, ще одна жінка 1963 року народження отримала осколкові порання. Їй було надано медичну допомогу на місці.

Під час обстрілу були пошкоджені:

  • приватне домоволодіння;
  • житловий будинок.

Також виникла пожежа господарчої споруди.

"Служби ліквідовують наслідки російської агресії", – додає Синєгубов.

Яка ситуація на Харківщині?

Російські окупанти майже щодня завдають ударів по населених пунктах регіону. Найчастіше під вогонь потрапляють ті, що розташовані поблизу лінії фронту та кордону Російської Федерації.

російська армія сьогодні вранці, 17 серпня, уже атакувала Харківську область. Під обстріл потрапило місто Куп'янськ, внаслідок чого загинув чоловік.

Війська рф 16 серпня вдень  обстріляли населені пункти трьох районів Харківщини. Горіли будинки.

Також  14 серпня окупанти вкотре атакували населені пункти Харківської області. Внаслідок обстрілів загинув чоловік, ще четверо людей отримали поранення.

Окрім того, тієї ж ночі російські війська атакували Ізюм у Харківській області. Внаслідок обстрілу постраждала жінка.

Тим часом в Куп'янському району вже було оголошено про примусову евакуацію неповнолітніх із населених пунктів, розташованих поблизу зони бойових дій.

За словами Олега Синєгубова, в Куп'янському районі можуть провести евакуацію близько 12 тисяч українців через активізацію ворогом штурмових дій на напрямку. Насамперед розглядатиметься примусова евакуація дітей та їхніх сімей.

"Наша мета – повністю убезпечити населення від можливих поранень в результаті бойових дій. Враховуючи, що ворог активізував свої штурмові дії саме на Куп'янському напрямку, небезпека може загрожувати кожній людині, яка там знаходиться", – розповів Синєгубов.

Чиновник підкреслив, що насамперед місцева влада розглядатиме примусову евакуацію дітей та їхніх сімей.

"Зараз у Куп'янську та прилеглих населених пунктах перебуває близько 800 дітей, плюс члени їхніх сімей. Розгляд та голосування щодо примусової евакуації дітей Рада оборони області проведе при готовності всіх необхідних супутніх матеріалів", – уточнив він.

Глава ОВА розповів, що зараз у Харкові вже готові 3 500 місць для розміщення евакуйованих мешканців Куп'янського району. Також їх можуть приймати у Полтавській, Рівненській та Кіровоградській областях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: