fbpx
Сьогодні
Фото 13:12 10 Сер 2023

Обов'язкову евакуацію оголосили в Куп'янському районі Харківщини

Фото: Getty Images

У Харківській області  на деокупованих територіях Куп'янського району оголосили проведення обов'язкової евакуації цивільного населення.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на відповідне розпорядження Куп'янської ВА, що підписане 9 серпня.

"Оголосити на деокупованих територіях населених пунктів, наближених до зони бойових дій Дворічанської селищної, Петропавлівської сільської, частково на територіях Кіндрашівської сільської, Курилівської сільської та Куп'янської міської територіальних громад проведення обов'язкової евакуації населення у безпечні регіони України", – йдеться в повідомленні.

До того ж на території Куп'янської міської територіальної громади обов'язкова евакуація оголошена для мешканців:

  • міста Куп'янськ Заоскілля (лівий берег річки Оскіл),
  • смт. Ківшарівка,
  • м. Куп'янськ – Вузловий.

Обстріли Куп'янська та району

Куп'янськ та район Харківської області розташовані на лінії фронту, де ситуація на Лимано-Куп'янському напрямі останніми тижнями стала досить напруженою. Попри те, що Куп'янськ було звільнено від окупантів у вересні 2022 року, місто постійно обстрілюється.

Наприклад, буквально в ніч проти четверга, 10 серпня, загарбники атакували Куп'янськ.

Як повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, минулої ночі, приблизно опівночі, унаслідок обстрілу села Кіндрашівка Куп'янського району зазнали поранень 41-річний цивільний чоловік і 39-річна жінка.

Фото: Telegram / Олег Синєгубов

Фото: Telegram / Олег Синєгубов

Опівночі окупанти завдали удару по Куп'янську керованою авіабомбою ФАБ-250. Унаслідок атаки було пошкоджено будівлю міської ради. О 7:30 ворог знову обстріляв Куп'янськ — пошкоджено будинок. Інформація про постраждалих не надходила.

Протягом 9 серпня росіяни масовано з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів.

Під ворожим вогнем зокрема були Куп'янськ, Петропавлівка, Першотравневе, Чернещина, Подоли, Дворічна, Масютівка. Там пошкоджено приватні будинки, господарчі споруди, а ще виникали пожежі.

На Куп'янському напрямку українські військовослужбовці відбили атаки ворога в районах Синьківки й Іванівки — окупанти зазнали втрат.

Нагадаємо, що в Харківській області  через небезпеку з 9 населених пунктів влада евакуює дітей в обов'язковому порядку. Йдеться про Вовчанську територіальну громаду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: