fbpx
Сьогодні
Відео 13:58 16 Сер 2023

Українські військові оприлюднили відео звільнення Урожайного на Донеччині

Фото: Getty Images

Морські піхотинці оприлюднили кадри звільнення селища Урожайне Донецької області, яке на цей час вже офіційно оголосили деокупованим від російських загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook 35 ОБрМП ім.контр-адмірала Михайла Остроградського.

"Військові 35 окремої бригади морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського разом із побратимами 38 ОБрМП в рамках контрнаступальних дій звільнили черговий населений пункт Урожайне що на Донеччині", зазначили морські піхотинці.

Нагадаємо, ми раніше писали, що українські Збройні сили у запеклому протистоянні з ворогом звільнили Урожайне на Донеччині.

Окрім того, Маляр напередодні зазначала, що на цей момент російська армія перегруповується та відновлює втрачені в боях сили, тому упродовж минулого тижня на сході кількість ворожих обстрілів зменшилась.

Проте це не означає, що російські окупанти відмовились від своїх планів щодо наступу.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, минулої доби російські війська не полишали намагання повернути втрачене положення в районі Урожайного Донецької області, проте успіху не мали.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Українські військові вже понад два місяці ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

Окрім того, 14 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що військові Сил оборони України мають певний успіх в Урожайному на південному напрямку.

Загалом, за минулий тиждень воїни ЗСУ звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: