fbpx
Сьогодні
11:57 15 Сер 2023

Російські війська перегруповуються та готуються до чергового наступу, – Міноборони

Фото: Anadolu Agency

На цей момент російська армія перегруповується та відновлює втрачені в боях сили, тому упродовж минулого тижня на сході кількість ворожих обстрілів зменшилась: проте це не означає, що російські окупанти відмовились від своїх планів щодо наступу.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Протягом минулого тижня і вчора перший день цього тижня дійсно ми фіксуємо в кількісному вимірі зменшення на сході обстрілів і кількості атак, але це зовсім не означає, що ворог дає задню, що ворог відмовився від своїх планів.

Просто наші війська дійсно дуже потужно вдарили по ворогу, коли він активізувався на Куп'янському і Лиманському напрямку. Дійсно наші дуже ефективно їх там зупиняли і знищили і багато бійців, і техніки ворожої.

І зараз у них просто період, коли вони перегруповуються, коли вони відновлюють втрачені в боях сили. І вони не відмовляються від своїх планів та продовжуватимуть наступати там, де наступали. Тобто бої триватимуть", наголосила Маляр.

Заступниця міністра додала, що ситуація на фронті змінюється щогодини, і не варто зараз поспішати та недооцінювати ворога.

Маляр поінформувала, що на Бахмутському напрямку в південній частині Сили оборони просуваються вперед з боями.

На півдні Сили оборони теж просуваються вперед.

"На півдні вже вчора ми повідомляли, що йдуть бої за Урожайне. Йде робота на Мелітопольському, Бердянському напрямку для того, щоб можна було ефективно просуватися. Ворог встановив там чимало бетонних укріплень під панівними висотами, і тому там непросто пробиратися", – розповіла Маляр.

Заступниця міністра оборони вкотре наголосила, що інформація про просування українських захисників подається обмежено, аби не нашкодити діям Сил оборони.

Окрім того, Маляр повідомила, що ворог намагається оточити Авдіївку, не заходячи в населений пункт.

"Для них важливо, щоб не було перепон у русі далі по території, бо у них задача – повністю зайняти Донецьку, Луганську області. Тому, звісно, для них Авдіївка – це дуже серйозна перепона в цьому русі. І вони ведуть основну боротьбу за панівні висоти, щоб їх контролювати і рухатися далі", – пояснила заступниця міністра.

Водночас вона відзначила, що Сили оборони не пропускають ворога на Авдіївському напрямку та не дозволяють окупантам рухатися вперед.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Українські військові вже понад два місяці ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Зауважимо, що українські військові продовжують наступати на півдні країні. За словами Ганни Маляр Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію оборони й зараз перейшли на проміжну.

Також на Мелітопольському напрямку українські війська просунулися на сотні метрів.

Окрім того, 14 серпня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що військові Сил оборони України мають певний успіх в Урожайному на південному напрямку.

Загалом, за минулий тиждень воїни ЗСУ звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку.

Відмітимо, що минулої доби, 15 серпня, українські Сили оборони ліквідували понад 500 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 254 900 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: