fbpx
Сьогодні
10:23 16 Сер 2023

У розвідці Британії підтвердили, що росія почала виробляти власні дрони Shahed

Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба

Російська федерація почала використовувати аналоги іранських ударних дронів Shahed власного виробництва.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міністерства оборони Британії станом на 16 серпня.

Як зазначили британські аналітики, власне виробництво, ймовірно, дозволить росії налагодити більш надійне постачання ударних дронів.

Проте, як вважають у британській розвідці, ефективність цього озброєння була неоднозначною, оскільки Україна навчилась збивати більшість дронів такого типу.

"Росія, ймовірно, прагне досягти самодостатності в постачанні ударних БПЛА в найближчі місяці. Однак поки що залишається залежною від компонентів і всього озброєння з Ірану, що постачається переважно через Каспійське море", підкреслили в Міноборони Британії.

Раніше Центр національного спротиву з посиланням на білоруське підпілля повідомляв, що росіяни хочуть виробляти дрони-камікадзе Shahed у білорусі. Для цього іранські інженери відвідали рб з робочим відрядженням.

Під час візиту на Гомельський радіозавод обговорювалась можливість "системного налагодження виробництва дронів-камікадзе", пише Центр.

Раніше білоруське підпілля повідомляло, що на базі гомельського радіозаводу проводилася доукомплектація дронів.

Як наголошувала розвідка Британії, Україна може використовувати морські дрони проти найслабших точок у російській логістиці морським шляхом, тому роль таких безпілотників у боротьбі з російською федерацію зростає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: