fbpx
Сьогодні
10:15 15 Сер 2023

Кадиров посилає свої війська на війну, щоб не втратити прихильність путіна, - розвідка Британії

Фото: ТАСС

Для того, щоб продемонструвати свою відданість володимиру путіну, Кадиров відправляє свої війська, сформовані на території Чечні на війну в Україну, де вони відіграють помітну роль.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великобританії станом на 15 серпня.

Як наголошують британські аналітики, у заяві від 10 серпня чеченський лідер Рамзан Кадиров визнав присутність чеченського батальйону "Восток-Ахмат" у запеклому протистоянні на Оріхівській ділянці фронту Запорізької області.

У коментарях Кадирова підкреслюється роль одного з головних чеченських підрозділів у цій ключовій області.

Британська розвідка має дані про те, що "Восток-Ахмат" офіційно підпорядковується 42-й мотострілецькій дивізії Південного військового округу, яка діяла в районі селища Роботине.

"Чеченські сили є відносно невеликим, але помітним компонентом російських сил в Україні. Кадиров, ймовірно, активно просуває роль своїх підрозділів частково для того, щоб зміцнити свою репутацію прихильника Путіна", – зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про позицію Кадирова

Нагадаємо, міноборони рф видало наказ про те, що всі найманці мають підписати контракт із військовим відомством росії. Це стало одним із приводів для заколоту гурту "Вагнера" наприкінці червня.

Водночас міноборони росії підписало контракт із групою кадировців "Ахмат". Таким чином глава Чечні Рамзан Кадиров демонстративно підкорився військовому відомству, хоча раніше неодноразово критикував його.

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов зазначав, що голові Чечні Рамзану Кадирову потрібно не погрожувати Україні через масштабну атаку безпілотників на москву, що відбулася 30 травня, а слід би помститися російському диктатору володимиру путіну.

Нагадаємо, 30 травня, зранку, Москва була атакована десятками дронів. Спочатку в соцмережах писали про 25 дронів, а потім і зовсім про 32 БПЛА.

Тоді голова Чечні Рамзан Кадиров пообіцяв "помсту у повному розумінні слова" у відповідь на атаку безпілотників по Москві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: