fbpx
Сьогодні
16:11 14 Сер 2023

Рішення для перемоги: на Волині побудують житло для переселенців

English version here

Фото: kowelrada.gov.ua

У чому проблема?

В Україні внаслідок військового нападу рф мільйони людей залишилися без своїх домівок. Крім того, українці вимушені покинути свої помешкання через постійні обстріли й шукати прихистку у більш безпечних регіонах нашої країни.

Звісно, держава обіцяє потурбуватися про тих, хто залишився без житла — планується побудувати кілька десятків тисяч нових квартир для вимушених переселенців. Крім цього, хочуть викупити квартир в будинках, які майже зведено, але так і не введено в експлуатацію.

Яке рішення?

У Ковелі на Волині підписали договори з міжнародними організацію щодо реконструкції та будівництва житла для переселенців. Про це повідомляє сайт Ковельської міської ради.

У межах проєкту «Реконструкція двоповерхової адміністративної будівлі та учбово-побутового корпусу під багатоквартирні житлові будинки на вулиці Драгоманова» планують реконструювати 24 квартири, які будуть повністю вмебльовані та укомплектовані побутовою технікою.

Як це працює?

До того ж у місті розпочали впровадження інвестиційного проєкту «Підтримка ЄС у забезпеченні житлом внутрішньо переміщених осіб у Ковелі». Дана ініціатива передбачає будівництво п'ятиповерхового житлового будинку на 70 квартир. У березні 2023 року був підписаний грантовий договір на суму 4 806 900 євро.

Як раніше повідомляла Рубрика, у селі Соколів Житомирської області місцева влада разом з людьми облаштувала житло для тих, хто втратив усе. Зараз там проживають люди з Харківської та Запорізької областей. Чекають і на переселенців з Херсонщини.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: