fbpx
Сьогодні
11:12 13 Сер 2023

ОК "Південь": окупанти почали ховати свої кораблі у Чорному морі після атак на російські судна

Російські загарбники перестали почуватися безпечно у Чорному морі після успішних українських атак на російські судна, тому їхні кораблі перебувають у водах поблизу Новоросійська.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу.

Як зазначила представниця ОК "Південь", удари українських морських дронів по танкеру "SIG" та десантному кораблю "Оленегорский горняк" змусили росіян розосереджувати свої судна в акваторії поблизу Новоросійська.

"Ховаються поки що за південно-східним узбережжям Криму. Головне, що змінилося: вони утворили так званий район огляду суден, де збирають цивільні судна. Фактично створюють собі бонове загородження, щоб не бути ушкодженими внаслідок атак", пояснила Гуменюк.

Як зазначила речниця, окупанти зрозуміли, що якщо подібні атаки морськими дронами вже відбулися, то вони ще неодмінно повторяться.

Що відомо про атаку морських дронів напередодні

Як писала Рубрика, у ніч на 4 серпня стало відомо про атаку морських дронів на портове місто Новоросійськ у рф. Спочатку вибухи пролунали близько першої години ночі в районі Південної Озерівки. Пізніше серія вибухів сталася у Мисхако.

Співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

На відео, яке журналісти отримало від джерела, видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель. Там перебувало приблизно 100 людей екіпажу.

Окрім того, 4 серпня біля Керченської протоки внаслідок атаки безпілотником отримав пошкодження російський танкер "Сиг".

Своєю чергою, у розвідці Британії вважають, що роль морських дронів у війні зростає: можуть руйнувати логістику рф.

Пізніше українська розвідка оприлюднила відео атаки морських дронів, які влучили в кораблі рф у Чорному морі

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: